Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Ikaruga

2012.04.13. 22:27 >>>> >>>> PC, XBOX360, PS3, PS2, PSP, XBOX, DS, WII, HANDHELD, ONLINE, MOBIL, ARCADE, SHOOT, RETRO, AMIGA, COMMODORE, SINCLAIR, NINTENDO, SEGA, PC-RETRO, KONZOL-RETRO, SZGEP-RETRO >>>> : 11198 : 0


Nem is volt kérdéses, hogy az Ikaruga lesz az első bejegyzés témája az ajánlóban, őszintén szólva olyan nagyon sokat nem játszottam a programmal (túl későn találkoztunk), viszont a történet, a kivitelezés és természetesen a játék megoldásai annyira elvarázsoltak, hogy azóta is beleégett a retinámba a lövöldözés.


A játék teljes története elolvasható itt a wikin, érdemes kicsit elmélyedni benne, sokkal több mint egy egyszerű lövöldözős játék. Akik ismerik az Ikaruga-t azok tudják, hogy elsőre több dolog is elkapja az embert benne. Elsőre a grafika varázsol el, másodjára a zene üt nagyot, ha pedig elkezded a harcot, akkor tátod el a szádat a fehér és fekete mintázatának különös alakulásán. 

Az Ikaruga-ban nagy szerepe van ennek a két színnek, a hajónk színével azonos lövések erősítenek, míg az ellenkezőek gyengítenek. Az elsőre furcsának tűnő dolog nagyon jól működik, persze irgalmatlan reflexeket kíván a dolog, de megéri, nem sok ilyen programmal találkoztam.

Én Dreamcast-on láttam első alkalommal a játékot, volt alkalmam nem is egyszer fal méretű játéktéren nyomni a programot, nagy hangfalak árnyékában, bizony ezt nem felejti el az ember. Később ránéztem a Gamecube verzióra is, de valahogy a DC jobbnak tűnt, bár lehet, hogy a kettő között az ég adta világon semmi különbség nincs, de mint tudjuk, mindig az első az igazi :)

Egyszóval fogyasszátok és nyomjátok a játékot, ha nem ismeritek, akkor ez kihagyhatatlan, remélem mindenkinek bejön.

 

Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.