Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Phoenix

2013.01.10. 14:58 >>>> >>>> PC, XBOX360, PS3, PS2, PSP, XBOX, DS, WII, HANDHELD, ONLINE, MOBIL, ARCADE, SHOOT, RETRO, AMIGA, COMMODORE, SINCLAIR, NINTENDO, SEGA, PC-RETRO, KONZOL-RETRO, SZGEP-RETRO >>>> : 11839 : 0


Maradjunk még mindig az általam nagyon kedvelt arcade játékoknál, a következő bejegyzés tárgyát képező játék megkérdőjelezhetetlenül a video játék történelem részét képezi, hiszen a Phoenix-et mindenki ismerte annak idején és szerintem most is.

A képlet rendkívül egyszerű, többfajta idegen erők érkeznek a közelünkbe és persze csak mi vagyunk hadra fogható fegyverértők a csapatban és máris egy űrhajóban találjuk magunkat a hideg térben. Az első 2 hullám össze-vissza mászkáló és néha röpdöső kis Űrhajók csapatából áll, az alakzatban támadóknál a vezért érdemes lőni, illetve ha a pontokra megyünk, akkor a visszafele madár alakban menekülő hajókat, azok többet érnek. Ez még iskolakör, bár a kicsikék hajlamosak alulról visszajönni, ilyenkor csak egy gyors pajzsolás menthet meg minket.

A második két hullám nagy madarakból áll, igazából precíziós lövésekkel le lehet őket kapni, természetesen a közepükre érdemes célozni, a szárny nélküli madár is madár, ráadásul még lőni is tud. Nem árt golyó alakban már minél többet eliminálni, mert később nehezebb dolgunk lesz.

Ezek után már csak a bázis van hátra. Gyorsan mélyítsünk egy lyukat az idegen vezér alatt a hajó aljába majd valamelyik szélén bontsuk meg a körbe járó védősávot. Ezután már akár egy jól helyezett lövéssel is kilőhető a bázis. Persze közben kis hajók özöne fog ránk zúdulni, de hát végül is ez a játék vége, innentől fogva újra jön minden, gyorsabban, gonoszabbul, egészen addig amíg bírjuk.

A játék 1980-an készült és az Amstar Electronics keze munkáját dícséri (mókás, hogy a cég központja Phoenix-ben volt :)), az eredeti neve Centuri volt az államokban és Japánban, ahol is a Taito forgalmazta. 1982-től futott Phoenix név alatt, elsőként a TPN égisze alatt, később pedig boldog boldogtalan portolta mindenféle gépre.


Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.