Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Xargon Wars

2013.03.26. 12:55 >>>> >>>> PC, XBOX360, PS3, PS2, PSP, XBOX, DS, WII, HANDHELD, ONLINE, MOBIL, ARCADE, SHOOT, RETRO, AMIGA, COMMODORE, SINCLAIR, NINTENDO, SEGA, PC-RETRO, KONZOL-RETRO, SZGEP-RETRO >>>> : 11875 : 0


A Commodore 16/+4 exkluzív címének készült a Xargon Wars annak idején és valamilyen formában be is váltotta az elvárásokat. A játék nem is annyira grafikájával vagy játékmenetével tűnt ki, hanem inkább azzal, hogy irgalmatlan nehéz volt. Persze azért a Gremlin Graphics emblematikus rajzolatai és bevett grafikai szokásai itt is felfedezhetőek, nemhiába 1984-ben ők voltak az egyik nagy sztárcsinálók.A játék amúgy az addig megjelent programok egyvelege, van itt jobbról balra igyekvő ellenfelek tömkelege csakúgy mint a Phoenix madaraihoz hasonló kerengő célbalövősdi. A nehézséget igazából az adja, hogy ellenfeleink irgalmatlan mennyiségű lövedékkel támadnak, melyeket nem is lehet hatástalanítani. A mellékelt video-ban 0.55 után látható egy ilyen szőnyegbombázás, bizony egy ilyen nem könnyű túlélni. A plusi nem túl sűrű lövöldözős játék kínálatában mindenesetre a Xargon Wars odatett, nagy kedvenc volt az biztos.

Elkészült a folytatás 1 évvel később, Xargon's Revenge címmel, azonban ez már korántsem volt annyira népszerű. A grafika ugyan kiszínesedett és technikailag is komolyabb volt a scrollozódó pálya, azonban a hangulata már meg sem közelítette az első részt. A folytatásból van online játszható verzió is, ezt itt érhetitek el.Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.