A magazin egy olyan ingyenesen elérhető internetes oldal, amelynek használatához nem szükséges regisztráció. A hatékonyabb működés érdekében azonban különböző technikai jellegű (a későbbiekben ANONIM) adatok a birtokunkba kerülnek, amelyeket mi és partnereink statisztikai célból rögzítünk, és a későbbiekben felhasználhatunk. Az oldalhoz tartozik egy fórum is, amelynek használata, valamint az oldal egyes extra szolgáltatásai – a moderálható tartalom érdekében – regisztrációhoz kötött. Az itt megadott és általunk tárolt (a későbbiekben REGISZTRÁCIÓS) adatok, valamint az előbb említett technikai adatok kezelésével kapcsolatos adatkezelési nyilatkozatot olvashatjátok el a továbbiakban.

  • ANONIM adatok: a látogató IP-címe, DNS-bejegyzése (amennyiben van), a látogatás időpontja, a lekért oldal elérése, valamint a használt böngésző által közvetített adatok (ezek böngészőnként változók, de alapértelmezésben tartalmazzák az operációs rendszer típusát, a használt képernyőfelbontást, a nyelvi beállításokat, valamint az előző látogatott oldal (+referrer) elérését). Ezen adatokat statisztikai célokra használjuk föl szerverünk minél hatékonyabb üzemeltetéséhez, valamint hirdetések szervezéséhez. A már statisztikai formában összesített adatokat harmadik fél számára is átadhatjuk, ám ezek az egyedi látogatókhoz nem követhetők vissza.

    Az ANONIM adatokat feldolgozatlan, tehát egyedi látogatókra is visszavezethető formájában a JÁTÉKOK online magazin külső fél számára nem adja ki. Ez alól kivétel, ha erre oldalunkat törvényileg ezen adatok bekérésére jogosult hatóság kötelezi. A magazin szintén fenntartja a jogot, hogy amennyiben valaki a szerver általános célú használatával ellentétes tevékenységet folytat (pl. betörési kísérletek, a működés megakadályozására irányuló tevékenység stb.), úgy ezen adatokat felhasználja az érintett felhasználó ellen, segítségül hívva az illetékes hatóságokat, valamint internetszolgáltatókat is. A statisztikai célú adatokat legfeljebb egy évig őrizzük a szerveren, utána automatikusan megsemmisülnek.

  • REGISZTRÁCIÓS adatok: minden adat önkéntes információszolgáltatás keretén belül kerül az adatbázisainkba (kivéve az e-mail-címet, amelynek megadása a szolgáltatások használatának alapfeltétele). Minden ilyen információ nyilvános megjelentetéséről és tárolásáról a felhasználó képes dönteni.
  • Oldalainkon egyes szolgáltatások csak ún. cookie-k segítségével érhetők el. Ezek használata letiltható a kliensoldali böngészőben, ám kiiktatásukkal elképzelhető, hogy bizonyos funkciók nem, vagy csak részlegesen fognak működni. Külön szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy publikus internethelyeken (pl. netkávézók, egyetemi, könyvtári gépeken) az adott számítógépek olyan adatokat is eltárolhatnak (pl. jelszavak), amelyek illetéktelen kezekbe kerülve a felhasználó adataival történő visszaélésre adnak módot. Ennek elkerüléséről a felhasználó köteles gondoskodni.
  • Alkalmanként oldalunk kérdőíves formában további információkat (pl. vásárlási, internetezési szokások) is bekérhet látogatóinktól. Ezek esetében is érvényes, hogy az adatokat csak belső célokra használjuk fel, illetve kizárólag összesített, statisztikai jellegű adatokat teszünk elérhetővé partnereink számára.
  • Az oldal készítői és üzemeltetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a személyes adatok illetéktelenek kezébe ne kerülhessenek, ám felelősséget nem tudunk vállalni az önhibánkon kívüli problémákért, valamint a nem a hatáskörünkbe tartozó szolgáltatásokért.
  • Hírleveleinket csak a regisztrált felhasználóinknak küldjük ki, akik bármikor leiratkozhatnak a listáról, vagy feliratkozhatnak a szolgáltatásra a minden oldal tetején elérhető hivatkozások igénybe vételével.