Azon nyomban feltűnt, hogy ez a játék nem hasonlít az általam eddig kipróbált, télisportot felkaroló programok közé. Ott volt az SSX, és az SSX Tricky, de valahogy mindkettő más értékeket képviselt. Az Amped az egész „hegyről lesiklás” fogalomkörét sokkal komolyabban vette, érezhettük rajta a gondos megmunkáltságot, és a fejlesztők odafigyelését.

A sorozat második része hasonló elvekkel startolt 2003-ban, mint az első, azzal a nagy különbséggel, hogy az Amped 2 még iszonyatosan nehéz is volt. De mindez hiába, mert a játékosok hajlandóak voltak leküzdeni a kemény akadályokat, megtanulni a bonyolultabbnál bonyolultabb trükköket, vagyis elismerték az Amped széria komolyságát.Tavaly Novemberben rugaszkodott el a boltok polcaira az Xbox 360-as konzol, és bizony ismét ott volt egy snowboardos cím a startjátékok között. Érdekes, hogy ha rápillantanék az Amped 3-ra úgy, hogy nem láttam a bejelentkező képernyőjét, vagy a menüit, és csak a sima lesiklást szemlélem, akkor sosem mondanám meg, hogy ez egy Amped. Egyszerűen megfogták a sorozatot a sarkainál, rántottak rajta egyet, így sikerült teljesen kifordítani. Most már sehol sincs az előző részekben megszokott komolyság, minden színes, csillogó, varázslatos. Ahelyett, hogy a jól bevált sémát ültették volna át az Xbox 360-ra, készítettek egy vadiúj SSX játékot Ampednek álcázva.Ez persze nem feltétlenül rossz, mert az SSX-nek is megvan a varázsa – személy szerint imádom –, de mikor elindítottam az Amped 3 DVD-t, teljesen mást kaptam, mint amire számítottam. Ettől eltekintve a helyzet nem menthetetlen. Igen élvezetes lesiklásokat vihetünk véghez a játék által felvonultatott hét darab hegy mindegyikén, és ha még ez sem lenne elég, akár saját Snowboard pályát is építhetünk magunknak a beépített Szerkesztő segítségével.A trükközés jóllehet színes-mázas, de kárpótol minket ezért a gyönyörű táj. Mikor pörgünk egyet a levegőben, és lenézünk a hegy aljára, az valami eszméletlen, hála az óriási látótávolságnak.Szerencsére játékmódok tekintetében sem fukarkodtak a készítők, így megtalálhatunk mindenféle ínyencséget, mint például „Trükközést a szponzoroknak”, különféle kihívásokat, címlapfotózások, és egy vadiúj sztori módot. Az egyik legaranyosabb viszont az, mikor motoros szánról úgy kell leesnünk, hogy az a lehető legnagyobb kórházi számlát generálja. Hasonló a helyzet a szánkózásokkal is, ott is a karakterünknek minél nagyobb sérülés okozása a cél. Még szerencse, hogy a menü előtt figyelmeztettek, hogy ilyeneket ne csináljak a való életben. Mindent összevetve az Amped 3 egy egész jó próbálkozás. A probléma ott rejlik, hogy leegyszerűsítették az egyik legjobb snowboard játékot egy olyan szintre, hogy azok is hozzáférhessenek, akik az előzőket idő előtt abbahagyták. Ez mind szép és jó, a baj vele mindössze az, hogy azokat a vásárlókat vesztik csak el, akik megtalálták a kihívások szépségeit az előző részekben. Aki viszont egy jóféle SSX klónra vágynak az X360-on, azok feltétlenül szerezzék be!

Amped 3 / 2K Sports / Indie Bulit /// XB360 /// + Gyönyöru tájak + Sandbox mód + Testre szabható – Ez már nem Amped – Túlstilizált
73%

Hivatalos oldal