Az ókori történelem sokunk kedvence volt az iskolai tanulmányok során, és sokan vannak, akik ma is érdeklõdnek a régi korok világa után. Az Ancent Lands a múltba repíti azt, aki leül a gép elé és elindítja a programot.

Megismerkedhetünk az egyiptomi piramisokkal és más ismert (vagy számunkra esetleg ismeretlen) építmények történetével, vagy azzal, hogy ki volt az, aki az újkorban ismét feltárta a feledés homályából. Megtudhatunk érdekes történeteket és hiedelmeket az egyes témákhoz kapcsolódóan, pl. Tutankhamen bosszújáról (hogy csak az egyik legismertebbet említsem). De a számítógép adta lehetõségek révén csak egy gombnyomás és máris megtudhatjuk, hogy Tutankhamen mindössze 10 éves volt, amikor fáraó lett.
Néhány pillanat és a program ismét messze repít (térben és idõben). Az athéni agorán (vásártér) állunk és megismerkedhetünk a piac nyüzsgésével. Megnézhetjük a 2000 éves tojásokat és megtudhatjuk milyen húsokat fogyasztottak az ókori görögök.
Egy újabb váltás, immár Rómában vagyunk a Ben Hur fogatversenyén és a videorészlet megtekintése mellett megtudhatjuk, hogy a hajtók egy része 10-12 éves gyerek volt, mert õk nem terhelték le a harci szekereket.
Némi ügyességgel megtudhatunk információkat néhány más ókori helyrõl is, Kína, a Húsvét szigetek, Babilon és az aztékok is felbukkannak egy-egy rövidebb információ erejéig. De olvashatunk Atlantiszról, a tengerben egy éjszaka alatt elsüllyedt világról, vagy sétálhatunk Pompeii feltárt utcáin is.
Ha meguntuk(?) az önálló kutatást, akkor lehetõség van túravezetõt választani, aki társunkká szegõdik és vele együtt barangolhatunk a világában. Választhatjuk Marcus-t, a római parasztfiút vagy Hérát, az istenek királynõjét (görög), esetleg Nofret-t, a karnaki papnõt (egyiptomi). 6-6 személy közül választhatunk, a túra mindig más lesz.
A CD összesen több mint 850 különféle képet, 22 videofilmet és megszámlálhatatlan hangeffektet tartalmaz. Akik olyankor sem akarnak elszakadni az ókori világtól mikor más programokat futtatnak, lehetõség van 3 különféle (egyiptomi, görög és római motívumokból álló) képernyõvédõ (screen saver) telepítésére. Vagy lehetõség van az 50 képbõl álló galériából egy tapétát (wallpaper) kiválasztani. Sõt, minden egyes képet kinyomtathatunk (az eredmény fekete-fehérben megjárja, színesben természetesen sokkal szemléletesebb).

            (JOCO)

            (JOCO)