Mégis igazak lehetnek azok a pletykák, miszerint visszakerül a Bethesdához a Fallout MMO, amiért az Interplay nem tudja időre szállítani a szerződésben foglalt kitételeket.

Ugyan pár napja még cáfolt a hamvaiból feltámadó Interplay, a Gamesindustry mégis kiderítette, hogy komoly bajban van a csapat, mely a tavalyi esztendőt nulla bevétellel és 2.4 millió dolláros adósággal zárta, ráadásul mindössze hét fizetett alkalmazott dolgozik a gárdánál.

A cég illetékesei annyit tudtak hozzáfűzni a szomorú tényhez, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások különböző befektetőkkel, de a mostani gazdasági helyzetben nagyon kicsi rá az esély, hogy bárki befektessen, egy amúgy igencsak rizikós vállalkozásba. Ezen kívül a gárda a még meglévő játékainak licenszét próbálja értékesíteni és így némi pénzmaghoz jutni.

A pár nappal ezelőtt felröppenet szóbeszédek tehát akár valósak is lehetnek, így könnyen megeshet, hogy valóban visszakerül a Bethesda csapatához az Interplay egyetlen futó projektje, a V13, vagyis közismertebb nevén a Fallout MMO.
Akkori hírünkben arról számoltunk be, hogy a korábban kötetett egyezség fontosabb kitételeit a mai napig nem tudta teljesíteni az Interplay és az Oblivion és a Fallout 3 fejlesztőcsapata szeretné elvenni a projektet a gárdától.

Tavaly arról is szó esett, hogy több régi nagy címűket, mint például az Earthworm Jimet, a Dark Alliance-t, a Descentet és az MDK-t is feltámasztják, de pénz hiányában erre nagyon kevés az esély.