Gondoljunk csak bele, mi történik, ha itt a Földünkön a múltban nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azok most a jelenhez vezettek!
Kísérletképpen változtassunk meg néhány dolgot. Tekintsünk el a két világháborútól. Első látásra nem is olyan rossz ötlet.
Most pedig tekintsünk a jövőbe, és nézzük meg az 1999. évet.
A pénztömegeket nem katonai célokra fordították. Nincs mikrohullámú sütőjük, ami a hadiipar mellékterméke, a TV-k sem színesek. A repülés megrekedt a légcsavaroknál.
Az emberek békében élnek… …amíg a Core Design másképp nem gondolja, és ránk nem szabadít egy idegen gonoszt, a Styx Birodalom császárát.

Ez a huncut fickó örömmel venné, ha a Föld a birodalma részét képezné. Óriási inváziót indít, és akadálytalanul söpri el Földünket.
Eme kilátástalan helyzet kulcsa most a mi kezünkbe kerül. Aki pedig a kulcsot elforgatja, maga Sven Svardensvart, mivel így hívják a feltaláló-pilóta hőst, aki számtalanszor kész repülőgépe belsejében hamuvá égni gyakorlatlan kezünk nyomán.
Sven megelégeli a tankok csörömpölését, az ágyúk dörgését, az eddigi lövöldözős játékokat, és félrevonul a világ utolsó szabad részére megalkotni egyedülálló repülőgépét. Azután gyorsan épít még egyet, hogy barátod is veled játszhasson.
Az egyfedelű légcsavaros vadász neve: Banshee!
Sven felveszi a harcot az ellenséggel, a Core Design meg a lövöldözős akciójátékokkal.
A játékban a Banshee-re keresztelt, védőpajzzsal felszerelt repülőgépet irányítod az ellenséggel zsúfolt területek felett.
Amit az elején látsz a gépből, az még semmi, folyamatosan fogod megismerni mire képes Sven kütyüje.
A talaj folyamatosan lefelé scrolloz, de a pálya szélesebb, mint a látható képmező, így jobbra és balra is kereshetsz golyófogókat. Keresni persze nem is kell, mert rettenetes mennyiségben jönnek, hogy lövedékükkel telepumpálják gépedet.
Első feladatként a Styx Köztársaság Mova Scusha nevű kikötővárosát kell elpusztítanunk ahhoz, hogy a szárazföld belseje felé nyomulhassunk.
A tenger felől közelítjük meg a partot. Itt repülőgép-kötelékekkel és hajókkal kell a harcot felvenni. Néhány kötelék, vagy nagyobb gép hullámsírba küldése után felszerelés marad a pályán, aminek tartalmát lövéssel váltogathatjuk. A géppel felvéve hatékonyabb fegyverekhez, pajzs feltöltéshez, pontokhoz, és persze életekhez juthatunk.
Ha ketten játszunk, akkor mindkettőnknek leesik valami a dicsőségből. Egy fontos csomag a Build up, ami egy B betűvel jelölnek. Ez lehetővé teszi, hogy ha gépünk aláhull, a következő gépünk a megszerzett tuningokat átvegye.
Ezek számát a kis zöld lámpák jelzik. A lövések mellett a kék gombbal gépünk előre repül, majd felfelé egy hurokkal visszatér a kép aljára, így elkerülhetjük, hogy a már ólomtól sűrű levegőt gépünkkel vágjuk át.
Ezeknek a hurkoknak (loop) korlátozott a számuk, de ilyet is találhatunk a csomagokban. Tehát ott tartottunk, hogy haladunk a szárazföld felé.
Egyszercsak megpillantunk két B-17-hez hasonló nagydarab gépet, amint elállják utunkat. Egyenként négy lövegtornyuk mindig minket vesz célba… Ejnye, mindig a kisebbet bántják!
Itt a játékosok paneljén megjelenik egy Boss feliratú szintjelző, amiről leolvashatjuk, mennyi ólom kell még a gépbe ahhoz, hogy a földre húzza. Hamarosan a szárazföldet is elérjük, ahol már tankok és katonák is bekapcsolódnak fogadtatásunkba.
Jó nézni és hallani, amikor a felrobbant teherautóból lángoló, visító emberek rohannak szerte-széjjel, vagy egy markoló kanala hullik a vadul lövöldöző G. I. Joe nyakába.
A második szinten egy város utcái felett folyik a militarizált népesség radikális csökkentésére irányuló akció. Vigyázzunk a templom toronyra, nehogy mi kongassuk meg a harangot.
Ha a manipulátorokkal csapkodó bádoglényről kiderül, hogy alulmarad velünk szemben, akkor sincs még okunk örömre. A pálya végéig még akad dolgunk.
Itt megtudhatjuk, hogy a gonosz visszavonul egy űrhajóval, és ezzel kiprovokálja belőlünk a Banshee továbbfejlesztését. Így már nem lesz akadály az űrben sem üldözni agresszorunkat.
Innen hosszú az út a megbékéléshez, mocsarakon, sivatagokon, kanyonokon keresztül. Ám minden bizonnyal a repülés sokat fog ezután fejlődni, ha hősünk eléri célját. Bízunk benned!
A játék kivitelezése profi munka. Jó látni, milyen az a játék, amit Amigára fejlesztenek.
A CD32 mellet az A1200 tulajdonosok is beülhetnek a propeller mögé. A grafika stílusa nagyon jól illeszkedik a sztorihoz, és rendkívüli részletességén mindig akad új látnivaló.
Az eső a köd és a vihar rendkívül látványossá teszi a pályákat. A háttér 64 színben röccenés nélkül gördül alá. Láthatunk babakocsit toló anyukát, vízbe ugráló embert, amik talán csak a figyelmünket akarják  elvonni.
Az animáló gépek tömérdek mennyisége sem lassítja a játékot. Amikor már azt gondolnánk, hogy ennél több repülőt már nem tud mozgatni a gép, akkor még több jön földi eszközök társaságában. Számos jól kidolgozott hangeffektet hallhatunk egyszerre, de ezek nem rontják le egymás hatását. 
Nekem csak a beigért FMV animáció hiányzik. Egyedül is rabul ejt, de próbáljátok ki ketten! 
Lázi