A tavalyi nyár nagy szenzációja volt a Dinamix cég nagyszerű szerepjátéka. Mint minden nagy játék ez sem kerülhette el a sorsát, igen, felpakolták CD-re. Senki se várjon óriási minőségi ugrást, nem írták át az egészet ezen okból kifolyólag.

A történet, a grafika és a játékmenet változatlan maradt, a zenét viszont felváltotta egy fenomenális CD-s muzsika. Nem a zenei hallásomról vagyok híres, de az amit erről a lemezről hallottam, még engem is megragadott. Igazi RPG-hez méltó hangulatot teremt. Több mint 40 különböző művet találhatunk a korongon, ezeket külön is meghallgathatjuk.

Nagyon ajánlom minden zenekedvelő és zeneértő játékosnak. A “gyengébbek” kedvéért a készítők rápakolták a lemezre a teljes megoldást is. Ez sajnos csak Windows alól megy. (Hogy remegne meg a keze aki kitalálta!!) Térképek, lépésről-lépésre megoldás és az összes moredhel láda megoldása megtalálható itt. Azok akik a botkormányon és a billentyűzeten kívül könyvet is szoktak a kezükbe venni, azok örömmel fogják fogadni a hírt, hogy a szerzővel (Raymond E. Fiest) egy hosszabb interjút készítettek és ezt is megtalálhatjuk a lemezen. Volt néhány hiba a lemezes verzióban, természetesen ezeket is kijavították.

A harmadik küldetéshez jóval több információt adnak már ebben a verzióban. Úgy látszik az USA-ban is ez a fejezet okozta a legnagyobb fejtörést. Véleményem szerint a legnagyobb bugot is kijavították. Tapasztalt játékosok tudják, hogy az ötös küldetésben milyen kellemetlen tud lenni az, hogy Patrus bácsit mindig agyonverik. Ezt akartam kiküszöbölni tavaly azzal, hogy az előző missziókban telepakoltam a Nortwarden környéki ládákat mindenféle földi jóval (Dragon Plate #3, anti-venom, restoratives….). Megérkezem az említett küldetésbe, elvonszolom kis csapatomat a moredhel ládákhoz és a nagy büdös semmi vár.

Valaki kipakolta a ládáimat, legalábbis akkor ezt gondoltam. Ebben a verzióban nyugodtan tárolhatunk felesleges tárgyakat a szózáras ládákban, senki sem fogja kölcsönvenni azokat. Minden kezdő játékosnak nagyon tudom ajánlani ezt a gyöngyszemet. Könnyen emészthető, gyönyörű, fordulatos és remek a sztorija. Alapfokú angol tudással már lehet boldogulni a kezeléssel, a történet meg a harmadik, negyedik végigjátszásra kikristályosodik.
A CD tesztelésekor nem állt szándékomban még egyszer végigjátszani. Elég volt azonban az első pár csatát megcsinálnom és onnan már nem volt visszaút. Nem is baj, mivel egy elég fontos részt lazán átugrottunk Pellussal az első végigvitel alkalmával. Nem kerestük meg a legjobb fegyvert, egy Guarda Revanche nevű kardot. Őszintén szólva nemigen volt már szükségünk rá, Gorath mester igen durva karakterré fejlődött. Egy megfelelően kezelt halálkarddal a kezében igen kevés ellenfél élte túl az első döfést.

Mindezek ellenére igen kíváncsi voltam a szablyára és megkerestem. Több utalást kapunk rá utunk során. A Nighthawk bérgyilkosok főhadiszállásán egy könyvben bukkanhatunk rá a kard markolatát rejtő láda kulcsszavára. Silden maffiafőnöke, a Crawler is ezt a fegyvert kutatja mindenhol. Mi, a hatos fejezetben, az elfek erdejében kerülünk vele közelebbi kapcsolatba.

Egy természetes védelmi vonal őriz egy hegyet a nyugati részen. Mindenkin aki ide belép, ellenállhatalan fáradtság vesz erőt. Egy napi szunyókálás után rádöbbenünk, hogy akár egy teherautónyi élelemmel sem juthatunk be a barlangba. (Olyan gyorsan elfogy.) Ne is erőltessük, inkább keressük meg a tó déli részén tanyázó rusalkit. Most kivételesen nem ellenfél, hanem barát. A kedvese szívét keresi, amit egy moredhel varázsló lopott el tőle. Cserébe felajánl egy halom élelmet és egy barna kagylót.

Lépjünk most kapcsolatba Calin herceggel (észak-kelet) aki elárulja, hogyan mehetünk be a barlangba. Itt csúf élőhalottak próbálják megállítani Gorath “Terminátort”, sikertelenül. A kijárat közelében van a láda, amit a GLAMREDHEL kulcsszó nyit. Csak a nyelét találjuk benne, de a kagylóval megkezelve, kiegészíthetjük egésszé. Moredhelek ellen duplán sebez, de mások sem nagyon élik túl ennek csapását.     

Összegezve ez egy nagyon jó kis CD. Nagyon csodálkozom azon, hogy ekkora siker után, egy év elteltével nem jött még semmi hír a folytatásról. Remélem ami késik nem múlik, és hamarosan tesztelhetem a nálam harmadik helyen álló szerepjáték folytatását.