Régóta nem hallatott magáról a Gearbox poszt-apokaliptikus sci-fi taktikai shootere, a Borderlands, ami most friss képekkel örvendeztetett meg minket. Az álló felvételek az univerzum állatvilágába engednek betekintést.

A Gearbox Software új játéka három platformra készül (PC, PS3 és Xbox360). Lényegében egy sci-fi FPS-ről van szó, erős taktikai oldallal. A készítők a kooperatív online játékra fektetik a hangsúlyt, amibe bárki, bármikor csatlakozhat és ki is léphet megkötések nélkül, de lesz single player kapány is. Élethű karakter animációkat ígérnek, komoly real-time fizikát és tetszés szerint módosítható járműveket.

A Borderlands egy rideg, távoli sivatagos környezetben játszódik. A környezeti viszonyok a legelviselhetetlenebbek a Pandorra bolygóján. Fagyos tél, hideg szeles időjárás jellemzi a planéta időjárását és hogy a lakosoknak véletlenül se legyen picit jó, számos furcsa lénnyel kell felvenniük a küzdelmet ha életben akarnak maradni.

A kicsit Mad Max és Indiana Jones stílusú poszt-apokaliptikus játék leközölt demójából kiderül, hogy már az egyjátékos módban is használható a co-op mód. A srácok állítása szerint az RPG elemekkel megtüzdelt akciójátékban közel 500 000 különböző fegyver majd vár ránk. Ugyanez a helyzet a fegyverek és más egyéb segédeszközök terén. Szintén hatalmas választák közül válogathatunk majd.

A már tölthető demóban egy sérült katonát kell kimenekítenünk, aki egy barlangban húzta meg magát. Különös és félelmetes teremtmények akadályozzák meg, hogy a közelébe jussunk. A demonstráció során az RPG elemekből is komoly ízeltítőt kaptunk. Főhősünk folyamatosan fejlődött, új képességekre tett szert, ereje is folyamatosan növekedett.

A képek megtekinthetők itt.