Nem tudom ti mennyire szeretitek a 7UP című üdítôt, én speciel nem nagyon rajongok érte, de el kell ismernem, hogy vannak neki kimondottan kellemes hatásai. Itt most nem arra gondolok, hogy hűtve még egész iható, többek egybehangzó állítása szerint még jó is, még csak arra sem, hogy a hideg üveget a homlokunkhoz szorítva fejfájást lehet csillapítani, hanem arra, hogy milyen jó, hogy reklámozzák. És ha reklám, akkor ugye kell valami, ami jellemzi a terméket, ebben az esetben adott a Fido Dido karakter (akit a tévéreklámból jól ismerhetünk, tudjátok, azaz égnek álló hajú idétlen vonalfickó, aki egyfolytában az ami és 7UP-ot vedel) és a Nagy Piros Pont, azaz a Cool Spot.

Aha, mondták erre a Virgin Games-nél is, mert vagy megsejtettek valamit, vagy felkérték ôket, de tény, hogy nekiláttak a fejlesztésnek és kicsiholták ezt a programot. Mivel a nagy Piros Pontnak van két keze meg két lába (jó nagyok) és igen dögös napszemüveget hord, valamint kellôképpen ismert és cool figura, ezért ôt választották a játék fôszereplôjének. Kitaláltak neki egy igen komoly történetet, amire mondjuk nem érdemes sok szót pazarolni, röviden arról van szó, hogy az uncool erôk több cool piros pontot foglyul ejtettek, akiket ketrecbe zártak, és nekünk kell a szerencsétleneket kiszabadítani onnan. Mentési akciónk 11 pályán keresztül tart, ahol igen sok kellemetlen meglepetéssel találkozunk. 
Ezek leküzdésére sok eszközünk nincs: mindössze ugrani tudunk, dobálni – valamiféle izét, amit az ellenfelek mindenesetre nem szeretnek –, mászni mindenféle kötélen, és persze rohanni mint az ôrült.
Mielôtt belekezdenénk a játékba, lehetôségünk van a nehézségi szint beállítására.
Ezzel azt határozhatjuk meg, hogy mennyi ellenfél nyüzsögjön és mennyi kis pirospöttyöt kell gyűjtenünk ahhoz, hogy az adott szinten levô társunkat kiszabadíthassuk a kalitkából.
Ugyanis nem elég csak végigrohanni a pályán, hanem el kell érni egy bizonyos coolsági százalékot kis pirospöttyök gyűjtögetésével, mert csak akkor jelenik meg a ketrec. 
A gyűjtögetésnek több elônye is van: egyrészt több pontot kapunk, másrészt néhány pöttybôl kis mutogató kéz lesz, amik a ketrec felé mutatják az utat. A pálya végén pedig coolságunknak megfelelôen kapunk bonuspontot, ami ha elég magas, akkor akár plusz élet is lehet belôle, sôt kaphatunk bonuspályát is (ami elôször élmény, nem túl sokadszorra pedig unalmas, mert mindig ugyanazt kell csinálni ugyanazon a pályán).
Nem árt sietni a gyűjtögetéssel és a kiszabadítással, mert a dolog idôre megy, szerencsére lehet találni kis órákat, amiket összeszedve növelni lehet a mentésre szolgáló idôt. Persze a pálya végén megmaradt idôbôl is bonuszpont keletkezik.
Hát akkor meg is volnánk, röviden ennyi a játék, ami persze így, ebben a formában nem teljesen igaz, de egy szabványosnak mondható platformjátékról többet nem is nagyon lehet írni.
Amirôl viszont igen, az a játék megvalósítása. A program grafikailag nem semmi, sôt úgy is mondhatnám, hogy iszonyatosan, és megatotálisan jól néz ki! Kellemes-, finom scroll, remekül animáló spriteok, jó színek (már amennyire a GameGear képernyôje élvezhetô), stb, stb, stb. 
Amit még ezen kívül is ki kell emelni, az a fôhôs animációja. Már az intróképen is elképesztôen debil mozgással szörfözik egy 7UP-os üvegen, és ez késôbb csak fokozódik játékközben, komolyan mondom, hogy teljesen lököttek voltak a grafikusok.
A jó grafikához pedig, jó zene társul, ami csak emel a játék hangulatán.
Aki szereti az ugrabugrálós gyűjtögetôs és nem túl könnyű platformjátékokat, annak csak ajánlani tudom, hogy szerezze be ezt a játékot, mert szép is, meg jó is, meg minden, igaz ugyan, hogy semmi speciálisan új nincs benne, de amit a pénzünkért kapunk legalább jól elszórakoztat. Egy darabig.