Természetesen saját, maga felállította elvárásait múlja fel a Halo 3, hiszen nem sok játék büszkélkedhet el vele, hogy játékosai elérik az egymilliomodik meccset is…

Senki sem csodálkozott, és máig sem csodálkozik azon, hogy mióta megjelent, a Halo 3 ott van a legnépszerűbb, legkeresettebb Xbox játékok között, így előre lehetett sejteni, hogy valamilyen téren mérföldkőhöz érkezik a harmadik rész.

Ez a mérföldkő jelen esetünkben a játékban lezajlott multimeccseken múlott, hiszen a játékosok elérték az egymilliomodik lejátszott meccset is. Szombat este kezdődött a nevezetes kör, és 3 percig, valamint 19 másodpercig tartott, ám nem is ez a lényeges. A körben résztvevő négy srác mit sem sejtett arról, hogy ők a nagy rekordfelállítók, és nyugodt szívvel tolták végig a Halo 3 egymilliárdodik online összecsapását.
Ha kicsit jobban utána számolunk, elképesztő adatok kerülnek felszínre. Az 1 milliárd meccs átszámítva körülbelül 2,3 millió napot tesz ki, azaz 6300 év folyamatos játékot jelent.
A játék egészen megjelenése óta népszerű, és ez a sikerforrás nem látszik apadni, sőt, ha fogalmazhatok így: többször kerül sor dagályra, mint apályra ha értitek mire gondolok.
Az egymilliárdodik….  Mi ez, ha nem szép eredmény?