A Core, mint az már kezd megszokássá válni, ismét egy aranyos mászkálós játékkal lepte meg a piacot. Cartoonia világában nagy a riadalom, ugyanis egy sötét szörny elrabolta Lady-Bug királykisasszonyt. A király mindenkit mozgósít a cél érdekében, meg kell menteni a királylányt. A király segítséget is ad a bátor vállalkozóknak, mégpedig pár mágikus ceruzát és egy radírt, melyek természetesen egy rajzolt világban (ugyebár Cartoonia) aranyat érnek. Valószínűleg nem lesz nehéz dolgunk, mivel csak mi maradtunk a rengeteg jelentkező közül. Induljunk hát neki a feladatnak.

A játék egy húszpályás, szépen kidolgozott grafikával büszkélkedő aranyos kis alkotás. A mászkálós játékok hagyományait követve, itt is a különböző dolgokat kell összegyűjtenünk, megszereznünk. A király által adott dolgokkal a következőket tehetjük:
Kék ceruza: Egy esernyőt rajzol nekünk, amely segítségével a magasabb platformokról leesve sem történik bajunk. Az ernyő teljesen automata.
Piros ceruza: Egy piros léggömbbel ajándékoz meg minket, mely segítségével könnyedén felemelkedhetünk a magasabb régiókba.
Zöld ceruza: Nagyon hasznos cerka, ugyanis egy kis zöld italt állít elő, mely segítségével 15 másodpercig védve vagyunk az ellenséges támadásoktól.
Sárga ceruza: A keletkező óra megállítja az időt, kereken 10 másodpercre. Ezalatt a teremtmények is megállnak, így könnyű felvenni a dolgokat.
Radír bomba: Nagyon hatásos fegyver, a környezetében lévő ellenséges érzületű rajzokat (ellenségeket) egyszerűen eltörli a földről.

Különböző bonus tárgyakat is találhatunk a pályákon:
Head Butts: Aranyosan mosolygó kis tégla, mely véletlenszerűen bonus tárgyakat ad.
Gold Coin: Egy ponttal növeli Doodle Bug pontjait.
Money Bag: Tíz ponttal növeli.
Pencils: Egy ceruzát ad a ceruzáinkhoz.
Eraser: Egy radírt ad.
Pencil-Sharpener: Egy szuper ceruzát ad a készletünkhöz. Nagyon hatásos.
Freeze-Time: 15 másodpercre megállítja az órát, a pálya végén pedig extra időként tünteti fel a program.
1-UP: Egy extra élettel gazdagít minket.
Ying-Yang: Az ismert fekete-fehér szimbólum a következő pályára kalauzolja Doodle Bug-ot.
Skull: Egy igen rondán kinéző koponya, mely lecsökkenti az energiánkat.
Assorted-Fruits: különböző gyümölcsök, melyekért bonus pontokat kaphatunk.
Small-Heart: Az energiánkat tölti fel maximumra ez a kis szív.
Switches: A kapcsoló segítségével jó vagy rossz dolgok tömkelegét kapjuk meg.

Bear

A cikk a GURU 93/1 számában jelent meg.