Korántsem szabad temetni a Need for Speed szériát, ugyanis új lendülettel, és új stílussal újból útára indul az őrület. 

Nem elég, hogy az EA csak úgy a semmiből előkerülve bejelentett 3(!) Need for Speed játékot, úgy tűnik, hogy egy negyedik, eleddig titkos epizód is érkezik a már temetésre kárhoztatott Black Box stábjától.
Nagy meglepetést okozott az EA csapata, mikor is villámcsapás hatást kihasználva bejelentett, hogy 3 NFS játék is napvilágot lát idén. A három játék 3 különböző játékosrétegnek készül, íme:
Shift – szimulációra helyeződik a hangsúly
Nitro – arcade-stílus érvényesül
World Online – MMOG környezetre és elemekre helyeződik a téma

Ha ez nem lenne elég sok(k) így első hallásra, akkor ráteszünk még egy lapáttal, hiszen újabb hírek szerint érkezik egy titkos, negyedik projekt is, szintén a Need for Speed világából, és kapaszkodjatok meg: a nagy elbocsátásokat és támadásokat kibírt Black Box csapata van megbízva elkészítésével.
A csapat nem a levegőben és a véletlenre bízva fejleszt, hisz bár megjelenést nem tudunk, és címet se, az egyik munkatárs megerősítette, hogy a játékosok igényeit szem előtt tartva készítik a gammát.
Ez azt jelenti, hogy megkérdezésük után a felhasználók a következő NFS játékot szeretnék látni:
– félig arcade, félig szimulátoros megoldás, továbbra is utcai versenyzéssel megfűszerezve.
Ha hinni lehet nekik, akkor ezek alapján készítik el.
Azt is leszögezték továbbá, hogy nem a gazdasági válság hatására adják ki ezeket a részeket, hiszen már azelőtt elkezdték őket, hogy bármi krekk beütött volna a világban.