Vége a találgatásoknak, a Microsoft és a Lionhead ma megerősítette, asztali gépekre is ellátogat az ősszel bemutatkozó Fable 3. A bejelentés mellett a gyűjtői verzió tartalmára is fény derült.

A múlt héten napvilágot látott egyértelmű utalás után ma délután a Lionhead hivatalosan is megerősítette, hogy PC-re is készül a Fable harmadik epizódja, ráadásul mindenféle csúszást mellőzve, az X360-as verzióval egyidőben fog bemutatkozni a trilógiává bővült kaland új felvonása. Az asztali gépekre készülő átirat 50 dollárba, a konzolos verzió pedig 60 dollárba fog fájni. A leleplezés mellett a gyűjtőknek szánt speciális kiadványról is lerántotta a leplet a brit csapat.

A gyűjtői verziót egyelőre csak X360-ra jelentette be a stúdió, és 80 dolláros áron juthatunk majd hozzá. A pakk tartalmazni fog egy extra küldetést, amit Silverpine misztikus erdejében kell teljesítenünk, jutalmunk pedig egy mindenkire veszélyes Wolfsbane kard lesz. Kapni fogunk még egy pakli kártyát, amelyen Albion és környékének összes hőse, lázadója és lakója rajta lesz majd, illetve egy teljesen új területet, ami alkalmas hely lesz családalapításra és kincskeresésre. Végezetül kapunk még egy új hűséges társat, egy Boxer kutyust, aki bátorságával vívja ki lojalitásunkat, egy exkluzív öltözéket, illetve egy Guild Seal érmét.