A Square Enix állta a szavát és a héten valóban bejelentette a Final Fantasy XIII japán megjelenési dátumát. Szerencsére nem kell sokat várnunk a PAL régiók debütálási időpontjára.

Tegnap jelentette be a Square Enix, hogy decmber 17-től hozza forgalomba Japánban a Final Fantasy XIII-at, amit majd valamikor tavasszal követ egy európai és észak-amerikai X360-as és PS3-as premier. A stúdió sajtóképviselője tegnap délelőtt azonban leszögezte, a PAL régiókban élőknek se kell sokat várniuk a megjelenés dátum kihirdetéséig, ugyanis arra “nagyon hamar” sor kerül.

A játékot készítő csapat képviselői ezen kívül ma azt is bejelentették, hogy Japánban a játék £60.54-ba, azaz közel 9,240 yenbe fog kerülni – ez az adóval együtt értendő ár. Emellett a játék két fő karakteréről, Cloudról és Lightningról mesélt a játék producere, Yoshinori Kitase.

Az úriembert ugyanis több kérdésben is azzal zaklatják, vajon mekkora lesz a hasonlóság a két hős között, ugyanis egyesek szerint Lightning nem más, mint Cloud, csak női kivitelben Kitase azonban cáfolt, elmondása szerint a két karakter között mindössze két hasonlóság van: Mindeketten rendelkeznek katonai háttérrel,valamint mindketten menő, nyugodt személyiségek. De mindezek ellenére külön háttérsztorival rendelkeznek, amit részleteiben majd csak a játék során ismerhetünk meg.