A GameInformer honlapján felbukkantak a jövő áprilisban bemutatkozó Gears of War 3 szereplőinek személyleírásai. Első körben Marcus, Cole és az első női szereplő, Anya adatai lettek ismertetve.

Marcus Fenix rangját tekintve őrmester, a híres Delta osztag vezére, és huszonegy évvel az E-nap előtt született. Igazán magának való fickó, aki általában nem szeretei kiönteni a szívét, így minden fájdalmát magába fojtva próbálja megoldani. Egyre sűrűbben visszatérő rémálmok gyötrik, melyekben elveszett társairól és régóta halottnak hitt édesapjáról álmodik. A harmadik részben azonban megtud egy keserédes titkot apjának eltűnésével kapcsolatban, így utolsó erejével is azon lesz, hogy végleg kiirtsa a Locustokat és azok mutáns alfajait, a Lambenteket. A híres Adam Fenix professzor fia egyébként elismert katonai vezető, parancsmegtagadásért ült börtönben és feltehetőleg romantikus szálak fűzik Anya Stroud-hoz.

A harmadik részben harcos amazonként felbukkanó Anya Stroud régi ismerős lehet a rajongók körében, a csinos hölgy ugyanis folyamatos instrukcióival támogatta eddig a Delta oszagot. Annya születési ideje ismeretlen, a korábbi diszpécser pedig alaposan megedződött az évek óta tartó háború alatt, így kiválóan bánik a fegyverekkel, köztük is a Lancerrel. Stroud hadnagy az újfajta szerepvállalással édesanyja, Helena Stroud őrnagy nyomdokaiba lép, aki szintén kőkemény katona volt.

Agustus Cole-t se kell nagyon bemutatni, de azért lássuk, mit is tudunk a Delta osztag egyik oszlopos tagjáról. Cole születési ideje ismeretlen, az E-Day előtt azonban széles körben ismert Trashball sztár volt. Ezt jelzi a mellvértjére felfestett 83-as szám is. A csapat egyik legkiegyensúlyozottabb tagja, aki egyedüliként hiszi azt, hogy a viselt rang nem függ össze a Locustok gyilkolásának képességével. Legtöbbször a csapat motorja, igyekszik mindenkiben a lelket tartani és a megfelelő morált fentartani.