ogy szólítsd a lovad:
Amikor az R gombot kétszer lenyomod, egy két dallamból álló füttyszerű hangot hallasz. Ezzel a füttyel szinte bárhonnan visszahívhatod a lovad, még akkor is, ha az éppen a farm határain kívül van. A trükk akkor is működik, ha a házadon kívül vagy, és a lovad a pajtában van.

’Heart Rates’ növelése:

Celia:
Tavasszal mindennap adj Celia-nak ’Goddess Drop’ virágot, így tavasz végén, nyár elején Nik, Nak és Fak ad majd egy kék tollat. A ráta úgy is növelhető, ha magokat csakis és egyedül tőle vásárolsz a játék során.

Muffy:
Adj Muffy-nak virágot és tejet, mindkettőt el fogja fogadni. Ha mindennap iszol a bárjában egyszer-kétszer, az szintén növeli majd a rátát.

Nami:
Tavasszal, nyáron, ősszel és télen menj mindennap a romokhoz, és bármit találsz ott, azt add Nami-nak. Nami emellett szereti a magokat, és a recepteket is.

Átvezető animációk, és dolgok, amiket a lányok szeretnek:

Celia: a ráta legyen egy szív, ezután menj Vesta házába. Távozz, amikor Celia odakinn lesz. Ezzel eljutsz az átvezetőhöz, ahol Celia a farmról kérdezősködik majd.

Celia: a ráta legyen két szív, ezután dél körül hagyd el a házad. Ezzel eljutsz egy újabb átvezetőhöz.

Celia: a ráta legyen három szív. Menj Vesta házába, amikor Celis is ott van, illetve Vesta és Marlin a raktárhelységben tartózkodik. Ezzel egy vásárló körutas átvezetőhöz jutsz el.

Celia: a ráta legyen három szív. Menj Celia házához, amikor ő is ott tartózkodik. Ezzel egy átvezetőhöz jutsz, ahol Celia elvisz egy forráshoz.

Celia: a ráta legyen négy szív. Menj Vesta házába, amikor Celia, Vesta és Marlin is ott tartózkodik. Arról vitatkoznak majd, hogy Celia-nak meg kellene házasodnia.

Celia: a ráta legyen négy szív. A házad reggel hatkor hagyd el. Ezzel egy olyan átvezetőhöz jutsz, ahol Celia szerelmet vall majd.

Muffy: a ráta legyen egy szív. Hagyd el a házad dél körül, ekkor egy átvezetőhüz jutsz, amiben Muffy és a kutyád játssza majd a főszerepet.

Muffy: a ráta legyen két szív. Menj a bárba estefelé, ekkor egy átvezetőhöz jutsz, amiben Muffy, és a törött edények szerepelnek majd.

Muffy: a ráta legyen három szív. A házad dél körül hagyd el, ekkor Muffy egy eskövőről mesél majd.

Muffy: a ráta legyen négy szív. Este 6-8 körül mend aludni. Ekkor megjelenik Muffy, és arról mesél majd, hogy valaki követi.

Muffy: a ráta legyen négy szív. A bárba dél körül menj, ekkor Muffy-val randizni fogtok.

Nami: a ráta legyen egy szív. A házat dél körül hagyd majd el.

Nami: a ráta legyen két szív. Akkor menj majd a bárba, ha Nami, Muffy és Griffin is ott tartózkodik majd.

Nami: a ráta legyen három szív. Este nyolc körül menj majd haza.

Nami: a ráta legyen négy szív. Az Inner Inn-be este 10 körül menj majd.

Nami: a ráta legyen négy szív. Az Inn-be tél végén menj majd.

Celia kedvencei: Goddess Drop virágok

Muffy kedvencei: virágok és tej

Nami kedvencei: kőzetek, agyagszobrok, főzés, magok, kék virágok, és dinnyék.