Eddig is keringtek már furcsa pletykák arról a világhálón, hogy a Mass Effect második része esetleg PlayStation 3-ra is érkezhetne. Mindezek mellett hivatalos megjelenéssel is szolgálhatunk.

A második Mass Effect epizód fejlesztése folyamatban van, és a ma megadott napra pontos dátumig meg sem áll – mindezek mellett megtudhattuk a készítők hivatalos cáfolatát is némi pletykákra reagálva.

A BioWare már vagy milliószor hárított el minden PlayStation 3-as változatra vonatkozó hírt: nem tervezték, és nem is tervezik a Sony konzoljára kidobni sci-fi stílusú szerepjátékukat. A pletyka azonban nem állítható meg, és mindenki reménykedik, a tények szerint a nagy semmiben. Valójában azonban nem is ezért gyűltünk itt össze, hanem hogy beszámoljak a napra pontos megjelenési dátumról, s a BioWare bejelentése szerint a folytatás Január 29-én érkezik meg Xbox 360-ra, és asztali rendszerekre egyaránt. Egyébként a BioWare képregény kiadását is tervezi, sőt, a játékot megvásároló egyének körülbelül a megjelenés magasságában már be is szerezhetik a füzetet. A képregényt az a Mac Walters írta, aki a Mass Effect 2 forgatókönyvét is elkészítette.