Sokszínű és változatos manapság a retro játékokban nyomuló vállalkozások palettája, simán elfér benne az Antstream szolgáltatása. Aki játszani szeretne egy C64-es, Amiga, netalántán arcade játékkal annak azért minimálisan értenie kell az emulátorok lelkivilágához, a mezei usernek akadhatnak problémái egy D64, vagy egy ADF file használatával. Ráadásul ez a szürke zónába tartozik, ember legyen a talpán aki megmondja, hogy legális-e a letöltött stuff vagy sem.

Az Antstream előfizetés fejében kínálja legálisan a játékokat, mindenfajta emulátorozás és beállítgatások nélkül. A Kickstarteren kalapoznak a fiúk és meglehetősen jól állnak, ebből még lehet valami. A szolgáltatás jelen elképzelések szerint kb 2000 játékot tesz elérhetővé Európában és Észak-Amerikában, PC-re, MAC-ra, X-BOX One-ra és Androidra.

Az előzetesen felsorolt címek között csupa nagy név ragadja meg a figyelmet, itt a Last Ninja, a Gods, Tusker, vagy éppen a Xenon 2. Egyenletesen oszlik meg a felhozatal a C64, a ZX Spectrum, az Amiga és az arcade játékok között, pár Megadrive tétellel fűszerezve.

Nos, ha ez beválik, akkor egy új réteg kaphat rá a retro játékokra, az szegmens, ahol a hozzáértés hiányzik, de van igény egy kis szórakozásra. Meglátjuk, mindenesetre ígéretes a kezdeményezés.

Link    Kickstarter