Az Electronic Arts a lipcsei Games Convention során bejelentette, hogy a The Sims 3 2009 február 20-án kerül világszerte a boltokba.

Továbbá szintén 2009. február 20-tól lesz kapható a The Sims 3 Collector’s Edition (Gyűjtői Kiadás). A megújult Sim játékban Create-a-Sim képernyő lehetővé teszi, hogy teljesen saját elképzeléseid szerint alakítsd simjeid megjelenését, és így minden simet egyedivé tégy. E funkció könnyen használható és minden eddiginél kiforrottabb: simed arcának minden vonását finomhangolhatod vele, ízlés szerint színezheted a haját, megadhatod bőrszínének tónusát – ezek, és további lehetőségek biztosítják, hogy teljesen életszerűek legyenek simjeid. Soha nem volt még ilyen könnyű sovány avagy telt alkatú, netán izmos simeket létrehozni – vagy bármit, ami ezek közé esik! A The Sims-re jellemző módon mindent kedved szerint alakíthatsz! A The Sims 3 végtelen lehetőségekkel kecsegtet simjeid kültéri és beltéri környezetének megformálásában is.
Emellett persze örömöd lelheted majd a rövid- és hosszú távú célok nyújtotta kihívások teljesítésében, majd jutalmának learatásában is. Simjeid – személyiségjegyeiktől, szaktudásuktól és karrierjüktől függően – rövid- és hosszú távú kívánságokkal bírnak majd, melyek folyamatosan szórakoztató kihívások elé állítanak, tennivalókat és elérendő célokat biztosítanak. Teljesen szabadon választhatod meg, hogy beteljesíted-e céljaikat, sorsukat, s így egész életükre boldoggá teszed és jutalmakhoz juttatod őket, vagy sem! Vajon asztronautává lesz csatornatisztítóból simed, vagy sportlegendává avanzsál sportrajongóból? Netán más sorsot szánsz neki? A The Sims 3-ban az élet olyan, amilyenné te teszed!    

A The Sims 3 Collector’s Edition majd a következőket tartalmazza:

    * A The Sims 3 játékot PC-re
    * Egy exkluzív, játékon belül elérhető olasz sportautót
    * Egy Tippek és trükkök útmutatót
    * A The Sims Plumbob USB-meghajtót egy hozzá illő, zöld tartóval
    * The Sims 3 Plumbob matricákat