Na jó, jöjjön még pár Halo 3 hír ömlesztve, ha már annyi van, így is csak az érdekesebb és viccesebb darabok közül szemezgetek.

Az egyik az, hogy a GameStop videojáték-áruházlánc vezetősége belső körlevélben fenyítette meg a dolgozókat, hogy ha bárki ki meri nyitni, akár a boltvezető felszólítására valamelyik Halo 3 játékokat tartalmazó kartondobozt szeptember 25-ödike 0 óra 0 perc előtt (az amerikai premier), azonnal elveszti az állását. Ennek ellenére, mint ismeretes, már szivárgott ki Halo 3, szerintem már a warez site-okon és torrenteken is fent lesz a nevezett dátum előtt, még az új Harry Potter könyv esetében sem tudták ezt megakadályozni, pedig ha valami drágán volt biztosítva, akkor az.

Egy másik hír szerint 10 ezer amerikai bolt fogja egyszerre elkezdeni a játék árusítását szeptember 25-ödikén 0 óra 1 perckor, ami minden idők legnagyobb szórakoztatóipari termékkiadása lesz (hmm, azt hittem az új Harry Potter könyv volt az).

A harmadik hír valószínűleg csak az amerikai vásárlókat érinti: a játék mellé az első három napban mindenki Gold Xbox Live előfizetést kap, persze csak arra a három napra.

A negyedik nem túl erős hír az, hogy bár már sok 1080p-s Xbox 360 játék van a piacon, maga a Microsoft Game Studios még egy játékkal sem használta ki az anyacége gépének maximális felbontását, a Halo 3 lesz az első.

Az ötödik hír, hogy aranylemezre került a Halo 3.

A hatodik hír, hogy a Gamestop és EB Games bolthálózatokban Halo 3 headsetet csak 17 éven felüliek vásárolhatnak, ami elég furcsa, mert bár a játék M ESRB címkét kapott, azaz valóban csak 17 éven felüliek vehetik meg Amerikában, a headset nyilván működik mással is.

A hetedik hír, hogy az amerikai Walmart áruházlánc külön kasszákat nyit majd a Halo 3-nak, tehát aki csak a játékért tér be, gyorsan megveheti azt, nem kell hosszú sorokat kivárnia. A cég azt is közzétette, hogy nem csak náluk lehet a leggyorsabban megvenni a játékot, de nekik biztosan kitart a hatalmas raktárkészletük is, plusz Halo 3 dögcédulákat is adnak a játékhoz – nyilván amíg a készlet tart.

A nyolcadik hír, hogy San Franciscoban úgy tűnik nem olvasták a Walmart fenti közleményét, miszerint ‘nem kell félni, mindenkinek jut Halo 3’, ugyanis a Metreon bolt előtt már most, majdnem két héttel a játék megjelenése előtt hosszú vásárlói sor táborozott le. Na, ez már rajongás a javából, sőt nem kizárt, hogy gerilla reklám.

A kilencedik hír, hogy a Lazard elemzője, Colin Sebastian, miután Microsoft fejesekkel találkozott (hmm, megkenték?) kijelentette, hogy véleménye szerint a Halo 3 eladásai hamar elérik a 200 millió dollárt (azaz 37 milliárd forintot), és a játék a digitális szórakoztatóipar egyik legnagyobb és legsikeresebb produktuma lesz. Vajon mennyit kapott ezért, és hogy válhat valaki játékipari elemzővé? 🙂

A tizedik hír, hogy valami amerikai szériaautós venysenysorozat (Nextel Cup, olyasmi lehet, mint a NASCAR) Dover 400 Nextel Cup Series versenyén, szeptember 23-adikán, a Dover International Speedway-en Halo 3 festést kap a 40-es számú autó.