Egyre valószínűbb a 399 dolláros, azaz 73 ezer forintos PlayStation 3 megjelenése.

Újabb bennfentesek erősítették meg a pletykát, miszerint a Sony rövidesen csökkenti a PlayStation 3 árát, és egy olcsóbb modellt is piacra dob. Korábban egyedül az ASUSTeK Computer Inc. gyártotta a Sony gépét jelentősebb nyereség nélkül, ezután a Hon Hai Precision is beszáll a buliba, és bár ilyen technikai részletekről nem szólnak a hírek, felteszem, hogy sok költségcsökkentő megoldást fognak alkalmazni a közeljövőben, több dolgot integrálnak a processzorba meg ilyenek (ahogy ugye az Emotion Engine-t már eleve kispórolták az európai és koreai gépekből).

Az olcsóbb, 40 gigabyte-os merevlemezes pletykát támogatja az is, miszerint egy CEHG01 kódnevű PlayStation 3 modellt tesztel jelenleg az amerikai FCC (Federal Communications Commission).

Szintén témába vágó hír, hogy egy Michael Patcher nevű elemző szerint bár a Halo 3 két hét alatt eléri a hárommilliós eladást, ami természetesen az Xbox 360 iránti keresletet is jelentősen megdobja, a Sony ezt próbálja majd ütni a PlayStation 2 és PlayStation 3 árcsökkentéssel. Szerinte a három nap múlva kezdődő Tokyo Game Shown robbant majd a Sony a bejelentéssel.