Pontos megjelenési dátumunk nincs, egyelőre csak annyit közölt az EA, hogy “nyáron” érkezik a várva várt Battlefield Heroes.

Ezúttal is második világháborús hadszíntereken folynak majd a csaták, igaz, ezúttal fiktív haderők feszülnek egymásnak. A Szövetségesek megfelelője, a Royal Army míg a Tengelyhatalmak alternatívája, a National Army lesz. A Heroes debütálásakor két, maximum három térkép lesz csak elérhető, melyek a Battefield-részek hatalmas pályáival ellentétben sokkal kisebb bejárható területet ígérnek. Mivel egy-egy küzdelem mindössze 10-15 perces lesz, így a fejlesztők kénytelenek voltak kompromisszumot kötni. A kisebb méretű térképek miatt a respawn pontok is sűrűbben lesznek elhelyezve, így esetleges elhalálozás esetén nem kell hosszú percekig csak sétálnunk, míg újra a csata kellős közepén találjuk magunkat. A játékmenet megmaradt a régi, azaz továbbra is különböző kontrollpontok elfoglalásával tudunk előrehaladni. Szintén az előző részek hozománya, hogy lesznek járművel is.
Az előzetes ígéretek szerint olyan korabeli csodákat terelgethetünk, mint a Spitfire, M4 Sherman, vagy a PzKfzIV.

Mindebbe jó páran már belekóstolhattak, hiszen jelenleg is zajlik a játék zárt bétatesztje, amit az EA állítása szerint közel 75 000 ember vett eddig igénybe. A digitális harcosok a teljes verziót valamikor nyáron tölthetik le az internetről, ennél jobban ugyanis nem pontosította a megjelenés a kiadó.