Hiába a kritikai elismerés, a kasszáknál hatalmasat bukott a Nintendo DS exkluzív Grand Theft Auto: Chinatown Wars, ami némileg meglepetésként érte a Take Two-t és a Rockstart.

A kiváló értékelések ellenére csúnyát bukott a kasszáknál a Nintendo DS-re készült Grand Theft Auto: Chinatown Wars, ami a várakozásokkal ellentétben a premier óta eltelt egy hónap alatt mindössze 89 000 példányban kelt el. A megjelenés előtt az elemzők még közel fél, illetve egymilliós eredményre számítottak, de látván, hogyan alakult a márciusi eladási lista, már egy közel 100 000 mutatóval is beérték volna, de sajnos ezt sem sikerült elérnie, az amúgy zseniális produkciónak.

A Take Two illetékesei úgy nyilatkoztak, hogy kiváló lecke volt ez a kiadónak, de még mindig abban reménykednek, hogy ha minimálisan is, de nyereséges lesz a játék. A Cowan elemzője, Doug Creutz szerint az óriási baki hátterében valószínűleg az áll, hogy a Nintendo DS tulajok vásárlási szokásai kiszámíthatatlanok, illetve a hardcore gémerek a platform korábbi múltja miatt nem vették elég komolyan a címet.