A múlt hét folyamán megjelent Final Fantasy XIII saját folytatást kaphat a tizedik epizód mintájára, így ha a produkció jól szerepel a kasszáknál nyugaton is, akár jöhet egy XIII-2, sugallják az alkotói.

A Final Fantasy-sorozat életében már volt rá példa, hogy egy epizód direkt, számon belüli, számozott folytatást kapott, bár a Final Fantasy X-2 fogadtatása nem volt éppen tűzforró akkoriban. A folytatási szisztéma azonban megismétlődhet a tizenharmadik epizóddal, így, ha az a nyugati kasszáknál is remekül teljesít, a csapat akár neki is láthat a Final Fantasy XIII-2-nek, sugallta, Yoshinori Kitase és Motomu Toriyama egy friss interjúban. Mivel a fő játék alapjai és a harcrendszer már készen áll, így ezúttal inkább a történet részleteiben merülnének el az alkotói és finomítanának mindazon, amit az elmúlt három esztendőben létrehoztak.

Azt egyelőre nem tudták megválaszolni, hogy lesz-e Final Fantasy XV és, hogy mikorra lenne esedékes, hiszen ez is nagyban függhet a tizenharmadik epizód nyugati eladásaitól, nyilván egy kifulladóban lévő sorozatra nem szívesen költene a Square Enix sem tovább. Kifulladásról azonban még szó sincs, a játék európai és észak-amerikai premierjeire hárommlliós készlettel látták el a kiskereskedőket, amelyhez hozzácsapva a japán debüt leszállított mennyiségét, máris ötmilliónál járunk, bár még nem natív eladásokban. A Square Enix feszülten figyel, most minden további lépés a XIII teljesítményétől függhet.