Egyedi hangulat és fergeteges képvilág jellemzi a svéd fejlesztők új munkáját, mely a roncsderbik felejt-hetetlen hangulatát varázsolja sikerrel monitorainkra; mindehhez (a FlatOutban is) a Bugbeartól már megszokott, minőségi megjelenítés, profi irányíthatóság, és ezúttal még egy jó adag humor is társul. Ebben a játékban ízzé-porrá törik minden, sőt, a körverse-nyeken az elsőség mellett a minél több rombolás is cél. A játékosoknak könnyű dolguk lesz e téren, hiszen a speciális játékfizika miatt az autók szinte felismerhetetlenségig tör-nek, nem is beszélve a pályák közvetlen környezetéről.

A FlatOut egy szimulátoros jegyeket is magán viselő, körversenyekre épített arcade autóver-senyzős játék, 36 pályával és 16 autóval. A versenymódok közül a főjáték a FlatOutban is a Career, ahol három szinten (bronz, ezüst és arany) lehet játszani. A kampánymódban az első három helyezés valamelyikének megszerzése pénzjutalommal jár, melyeket a Smash Bonus-okért járó dollárok egészítenek ki. Kezdetben 4000$ áll rendelkezésünkre, amiből a bronz kampány öt elérhető autójának valamelyikét kell megvásárolni ahhoz, hogy versenyezhes-sünk. Az autókat széles skálán mozgó tuningrendszerrel fejleszthetjük, mely alkalmazása nagymértékben kihat a kocsi menetteljesítményére. Hogy a kupasorozat versenyeit dobogós helyen teljesítjük a kampánymód egyes kupáit kell megszereznünk. A bronz szériában kez-detben három verseny elérhető, ezeket érmes helyen befejezve nyílnak meg a következő ver-senyhelyszínek. A bronz kupa megszerzésével megnyíló ezüst kampány négy pályával kezd, ennek kupáját megszerezve megnyíló arany szériában már öt pálya közül választhatunk. A bronz szériában 5, az ezüst kupában 10, az arany kupában pedig a játék mind a 16 autója elér-hető.
Általános tanácsok
1. Nem mindig a legdrágább járgány a legjobb, érdemes úgy vásárolni, hogy egy kis pénzünk maradjon tuningra is.
2. A játékban a pályák közvetlen környezete rombolható; ha látod, hogy nem fog sikerül-ni a dobogós hely a körversenyen, törekedj arra, hogy a lehető legtöbb tárgynak neki-menj, a rombolásokért kapott Smash Bonus dollárokat költsd késlekedés nélkül tuningra, így a versenyt megismételve nagyobb esélyed lesz a győzelemre.
3. A versenyek alatt figyeld a kis térképen a többiek helyzetét, ha tekintélyes az előnyöd, rombold egy kicsit a pályát, így több pénzjutalmat fogsz kapni a verseny végén.
4. Ha tiltott helyen hagyod el a pályát, a program visszaküld arra a helyre, (narancssár-ga nyíl fogja mutatni az irányt és a kis térképen meg lesz jelölve a pontos hely is). Ha úgy látod, hogy csak vesződséges manőverekkel juthatsz vissza a kijelölt pontra, hasz-náld a Reset (Shift) opciót, amely  azonnal visszahelyez a megfelelő helyre.
5. Versenyek alatt törekedj arra, hogy elzárd a többiek útját egy tömegkarambol előidé-zésével, így komoly előnyre tehetsz szert.
6. Figyeld a kicsúszó botokat, a program a gépi ellenfeleket mindig a pálya közepére he-lyezi vissza, könnyű beléjük ütközni.
7. Tömegben autózva soha ne szorulj ki a külső ívre, a többiek ezt látva azonnal kiszorí-tanak a pályáról.
8. Figyeld a pálya rejtett szakaszait, szinte minden versenyhelyszínen van egy-két rövi-díthető szakasz.
9. A pályákon minimum egy-két ugrató van kialakítva, melyeknek a többsége valamilyen teherautó platójából van kiképezve. Használd az ugratókat, segítségükkel hamar az élen találod magad.
10. Pénzszerzés céljából bármikor újrajátszhatsz egy már teljesített versenyt, ha az ismét-lés mégsem sikerül fényesen, semmi gond, a játék mindig csak a legjobb eredményt menti el.
11. Minden autóban van nitro-befecskendezés, a képesség azonban csak akkor használha-tó, ha összetörtél valamit a pályán.
12. Ha új kocsit veszel, a program a régi árát is beszámítja az újéba.
13. A Bonus játékokon könnyen juthatsz pénzhez a tuningolás érdekében.
+1. Ha van erő-visszacsatolásos kormányod, ne habozd használni, a játékot billentyűzet-ről sokkal nehezebb játszani.
A FlatOut nem a legkönnyebb játék, a teljes kampány végigjátszásához hozzávetőleg 20-25 óra szükséges, így a következőkben néhány tippet közreadva segítünk a FlatOut aranykupa megszerzéséhez.
Versenytanácsok
Bronz Kupa
A FlatOut első kupája kilenc versenyből áll, melyek közül kezdetben három játszható szaba-don választott sorrendben. A következő bemutatás azt a logikát követi, hogy a játékos az első versenyt választja, majd azt helyezéssel teljesítve az így megnyílt versennyel folytatja a játé-kok, és így tovább.
BAY CIRCUIT: Bay Amateur Run 
Nehézség: könnyű
Körök száma: 3, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 3 perc
I. díj: 1000$; II. díj: 500$; III. díj: 300$
A bronz kampány első versenye épített aszfaltverseny, talán a játék legkönnyebb helyszíne, amolyan bemelegítés. A pályán több helyen féloldalas lezárást találsz; az olajoshordókból épített szigeteken át tudsz törni, de számolj sebességcsökkenéssel. Körülbelül a félpályánál lesz egy felbontott aszfaltszakasz a külső íven, erre felhajtva lehet ugratni.
Rövidítés: a célegyenesre fordulva maradj bal belső íven, a korlátok közötti résen behajtva a lelátó mögött tudsz elhúzni.
Tipp: az ugratónál egy kicsit vegyél vissza a tempóból, könnyű lekoccolni a pálya feletti hidat, ha túl magasan repülsz.
FINCHLEY FOREST: Finchley Trial Run
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 1000$; II. díj: 500$; III. díj: 300$
Erdei környezetben zajlik a verseny, a hosszú aszfaltos célegyenes kivételével murván. A pályán több helyen vannak szűkítő farakások, ahova ha kikényszeríted a többieket, pompás tömegkarambolt idézhetsz elő. Az úton egy balos 90 fokos kanyar utáni hosszú gyors kanyar-ban jobbról csak egy törhető fakorlát véd a szakadéktól. Ugratni a fákkal megrakott kamionról lehet.
Rövidítés: nincs
Tipp: a fakorlátos szakaszon próbálj meg belső ívet autózni, ha kicsúszol, biztos buktad a ver-senyt.
BUNKER HILL: Bunker Hill Havoc
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 2 perc
I. díj: 1500$; II. díj: 800$; III. díj: 400$
Egy bányavidék a versenyhelyszín kavicsos földutakon, töménytelen munkagéppel az utak mentén. Érdekesség, hogy a nagy markológépek feje elmozdítható, kis szerencsével éppen a téged követő kocsi irányába. A pályán, két helyen is vaskapu van, amelyeknek a szárnyai üt-közéskor elmozdulnak, így koránt sem biztos, hogy a következő körben újra nyitva találod őket.
Rövidítés: nincs
Tipp: a második kapu előtt próbálj felgyorsulni, nagy sebességnél egyszerűen át fogsz repülni felette.
GRACIE WOODLAND: Woodland Havoc
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 1000$; II. díj: 500$; III. díj: 300$
Ismét egy erdei verseny, a fák között, murván. Érdemes elkerülni a sziklákra történő felfutást, mert hosszú másodpercekbe kerül újra visszajutni róluk az útra.
Rövidítés 1: az első balos kanyarnál menj be a tribün mögé, majd a keresztben álló kamion alatt búj ki vissza a pályára.
Rövidítés 2: a pálya ¾-nél az épületnél van egy éles jobb kanyar, itt ne fordulj tovább az úton, hanem hajts rá a kamion platójára, erről ugratva biztos előnyhöz jutsz.
Tipp: próbáld a többi kocsit betolni a gumifalak valamelyikébe, mire onnan kijönnek, már csak a kerekeid által felvert port fogják látni.
BRAD’S SAND-PIT: Brad’s Super Dustup
Nehézség: könnyű
Körök száma: 5, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 1000$; II. díj: 500$; III. díj: 300$
Széles és gyors murvás verseny, használható rövidítések nélkül. Itt padlógázon lehet menni szinte mindenhol, a kanyarokban próbáld csúsztatni a járgányod a belső íveken.
Rövidítés. nincs
Tipp: használd a nitrót, ha kicsiket koccansz a gépi ellenfelekkel, újra fog töltődni a képesség.
FAIRGRASS GROUNDS: Fairgrass Run
Nehézség: Közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 1500$; II. díj: 800$; III. díj: 400$
A bronzverseny második végig aszfaltos versenye, több akadállyal, mint az első. A pálya meglehetősen gyors, előnyhöz a két rövidítéssel juthatsz.
Rövidítés1: az utat ¾-ében elzáró kamiont ne kerüld ki, hanem egyszerűen hajts át alatta.
Rövidítés2: a pálya három autónyi hosszban félig le van zárva, itt a botok kikerülik az aka-dályt, ha egy kicsit visszaveszel a gázból, gond nélkül áthajthatsz a gödrön.
Tipp: előny esetén legyen gondod egy kis táblarongálásra, ezzel gyűjtöd a Smash Bonus-t, és tovább is tudsz gyorsulni.
BRAD’S SAND-PIT: Brads Pitt Crash
Nehézség: közepes
Körök száma: 3, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 3 perc
I. díj: 1000$; II. díj: 500$; III. díj: 300$
Újra a kőbányában kell versenyeznünk, itt a lóerőké a főszerep. Ha eddig még nem tetted, költs pénzt egy kis tuningra, elkél majd a motorerő a kapaszkodókon.
Rövidítés: a pálya felénél egy jobbos kanyarban a fémkerítés egy helyen nyitott, itt behajtva lejutsz egy bányatóba, amelyen ha áttolod a verdádat, máris az élen találod magad.
Tipp: verseny előtt ellenőrizd, hogy minden elérhető engine tuningot megvettél-e már.
GRACIEWOODLAND: Woodland Mayhem
Nehézség: könnyű
Körök száma: 3, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 3 perc
I. díj: 1000$; II. díj: 500$; III. díj: 300$
Újra erdei verseny, az ismert praktikákkal (farakások, kamionok, fakorlátok, stb.) 
Rövidítés: nincs
Tipp: elég kanyargós a pálya így figyelj, hogy mindig optimális íveken mozogjon a kocsid. Vigyázz a botokra; könnyen betolnak a fák közé.
BUNKER HILL: Bunker Chall Enge
Nehézség: közepes
Körök száma: 3, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 1500$; II. díj: 800$; III. díj: 400$
A bronz széria 9., utolsó versenye, egy háromkörös, hosszú pálya, ismét murván. Itt is elkél a tuning, így verseny előtt, ha még van pénzed, költsd fejlesztésre.
Rövidítés: a dombra felmászva völgymenetben a teherautó és a markoló között lehet áthajtani; csak nagyobb sebességnél próbáld ki, mert különben beeshetsz a munkagépek közötti árokba.
Tipp: ellenőrizd a kocsi tuningot verseny előtt.
Ezüst Kupa
A FlatOut második kupasorozatában már 12 versenyt kell teljesítened, 10 (5 új) kocsi közül kiválasztva a legoptimálisabbat. A kupában újabb helyszínként megjelenik a Wattahoo Town, ahol 50-50%-ban kell városi utcákon és a városkörnyéki murvás utakon versenyezni. Új elem az ezüst kupában a jeges versenyzés, a Whitefish Lake havas környezetében találod a legtöbb rövidítési lehetőséget.
WHITEFISH LAKE: Whitefish Run
Nehézség: könnyű
Körök száma: 3, Útviszony: 100% jég, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Az első havas pálya a játékban, sok jeges úttal. Meglepően sok rövidítési lehetőséget fogsz találni, próbáld minél hatékonyabban kihasználni őket.
Rövidítés1: a start utáni egyenesben a jobboldali házhoz felvezető rámpa folytatódik a veran-dán.
Rövidítés2A: a magaslest jobbról is meg lehet kerülni, nemcsak balról, ahogyan a gépi ellen-felek teszik.
Rövidítés2B: ha mégis balról kerülöd a magaslest, tarts tovább balra, egy kis úton átvágva egy kanyart megspórolsz.
Rövidítés3: a második rámpás faházra szintén fel lehet hajtani, a faszerkezetű hídban folyta-tódó úton nagy tempót diktálva tudsz csak végigmenni, mert a híd egy darabja – éppen az út felett – hiányzik.
Rövidítés4: a kis falu utáni balos kanyar külső ívén látsz egy nagy ajtós faházat. Az ajtót ki-törve egyenesen a célegyenesbe juthatsz.
Tipp: ezen a versenyen nem a végsebesség számít, próbáld kihozni a jégen a csúsztatások elő-nyeit, próbálj minél több rövidítéssel operálni.
BUKER HILL: Bunker Bigbang Run
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 2500$; II. díj: 1200$; III. díj: 600$
Ismét a kőfejtőben kell versenyeznünk, ezúttal is a megszokott murván. Ezen a versenyen a szokásosnál is többet kell hegyet mászni, nagy a szintkülönbség a pályaszakaszok között.
Rövidítés: az egyik kanyarban egy teherautó és egy markológép között átvágva lehet rövidíte-ni.
Tipp: a gyakori völgymenetek mindig fordulókkal zárnak, figyelj arra, hogy ezekben ne sod-ródj ki túlságosan.
PINEWOOD MEADOWS: Pinewood Challenge
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Egy kanyargós, szakadékokkal gazdagon megtűzdelt erdei verseny az ezüst kupa 3. helyszíne. Az állandó fordulások miatt itt a nitrónak semmi hasznát nem fogod venni.
Rövidítés: nincs
Tipp: kerüld a fakorlátokat, mögöttük mindig szakadék van.
GRACEWOODLAND: Pinewood Crash Up
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Közepesen nehéz murvás verseny, rövidítés nélkül. Az utat több helyen félpályásan járművek zárják el (lajtos kocsi, kotrógépek, stb.). Alattomos a helyzet a több helyen is kialakított gya-logos hidaknál, melyek pilléreiben könnyű felakadni.
Rövidítés. nincs
Tipp: a hídpilléreknél próbáld kiállásra kényszeríteni a gépi ellenfeleket.
WATTAHOO TOWN: Wattahoo Road Run
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 60% aszfalt, 40% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Új környezet mutatkozik be ezen a versenyen, a küzdelem első fele egy kisváros utcáin zajlik, a második szakasz vidéki murvás utakra vezet. A városi szakaszon a balkanyar után a belső sávot elzáró teherautóra lehet felugratni.
Rövidítés: a város szélén, az utolsó 90 fokos balos kanyarban a járdára felhajtva lehet optimá-lis ívet használni.
Tipp: a városi részen figyelj a padkákra, mert azokon a kocsi nem tud áthajtani, könnyű fel-borítani rajtuk a járgányt.
WHITEFISH LAKE: Whitefish Ice Run
Nehézség: közepes
Körök száma: 3, Útviszony: 100% jég, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2500$; II. díj: 1200$; III. díj: 600$
Az ezüst kupa 1. versenyéből ismert helyszín; ezúttal fordítva kell a már részleteiben ismert pályán 3 kört megtenni a jégen korcsolyázva.
Rövidítés: a pálya felénél törd át a faházat, egy jobbos kanyart megsórolsz.
Tipp: nehezebb összsúlyú autóval könnyebb dolgod lesz a jégen, verseny előtt nézd meg, hogy az elérhető kocsik közül az eddig használt járgányod a legoptimálisabb-e ide.
GRAVEL MOUND: Gravel Rock Run
Nehézség: könnyű
Körök száma: 5, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Nagyon rövid murvás pálya, rövidítés nélkül. Rengeteg az oszlop, a fémtraverzeket a botok széttörik, rengeteg törmelék lesz a pályán.
Rövidítés: –
Tipp: üsd meg a markológép káváját a cél előtt, nagy felfordulást csinálsz vele.
WHITEFISH LAKE: Whitefish Rally
Nehézség: nehéz
Körök száma: 3, Útviszony: 100% jég, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Újabb jégkorcsolya, több éles, 90 fokos fordítóval. Sok a rövidítés, használd ki őket.
Rövidítés1: a célegyenes felénél a jól ismert rámpás házon ugrathatsz.
Rövidítés2: a világítótorony kőfalában a vaskaput kitörve egy kanyart rövidíthetsz.
Rövidítés3: törd át a faház bejáratát, és tépj ezerrel egyenesen.
Rövidítés4: újabb házas rámpa a pálya felénél.
Rövidítés5: a faluban balra törj be a faházba, menj át az úton, újabb faházlyukasztással máris a célegyenesben leszel.
Tipp: mindig belső íveket vegyél, külső íveken a botok azonnal leszorítanak a hófalba.
FAIRGRASS GROUNDS: Fairgrass Cup
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2500$; II. díj: 1200$; III. díj: 600$
Épített aszfaltpályás verseny, egy csomó olajoshordóval. Több helyen teherautók zárják el az optimális pályaíveket, a keresztbe fordított kamion alatt át lehet csúszni.
Rövidítés1: az első balkanyar után a belső íven a kőfal egy helyen vaskapuval zárt, ezt törd át és a murvás úton újra kijutsz a pályára.
Rövidítés2: a célegyenesbe befordulva zavartalanul húzhatsz végig az épület előtt.
Tipp: az S kanyarban érdemes a kerékvetőket kihasználnod.
BAY CIRCUIT: Bay Cup Run
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Újabb épített aszfaltos pályaverseny 4 körrel. Az útépítésnél lehet ugratni, vigyázz a hídra.
Rövidítés1: a pálya felénél balos kanyar helyett törd be a vaskaput, a murván haladj előre.
Rövidítés2: a pálya 2/3-ánál balos kanyarkombinációban a jobb szélen betonrámpa lesz, ezen nagy sebességgel felugratva, két kanyart megspórolsz.
Rövidítés3: a célegyenesben használd a szervizutat, a végén kis betonrámpán át juthatsz visz-sza a pályára.
Tipp: újra sok hordó fog a pályára kerülni, vigyázz velük, mert akár fel is lehet rájuk akadni.
PINEWOOD MEADOWS: Pinewood Qualifier
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2500$; II. díj: 1200$; III. díj: 600$
Gyors, széles vonalvezetésű erdei verseny, sok lejtmenettel.
Rövidítés: nincs
Tipp: Vigyázz a gumikerekekre, a botok rengeteget betolnak a pályára.
WATTAHOO TOWN: Wattahoo Rush Hour
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 40% aszfalt, 60% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 2000$; II. díj: 1000$; III. díj: 500$
Az ezüst kupában debütáló helyszínt kapta az utolsó verseny. A városban sok az éles, 90 fo-kos kanyar, itt szinte állóra kell fékezni ahhoz, hogy ne csússz be a házak közé. A murvás részről a városba visszatérve egy 180 fokos fordítót találsz.
Rövidítés1: a városban, a balos kanyarban törd át az épülő ház vázát.
Rövidítés2: a murvás részen, az első fémkorlát mögött a fák között próbálj elhúzni.
Rövidítés3: a városba visszatérve a fehér-piros napernyők között van egy kis út, ezt használva egy kanyart megspórolsz.
Tipp: tuningold a verseny előtt a verdádat, itt elkél a nagyobb sebesség.
Arany Kupa
A játék Career módjának záró kupája 15 versenyből áll. Új versenyhelyszín a szériában a Hayville Farm. Az arany kupában már kizárólag csak a 15000$ körüli járgányokkal érdemes versenyezni, e kategóriában három autó közül is választhatsz.
GRACIE WOODLAND: Woodland Challenge
Nehézség: könnyű
Körök száma: 5, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
A verseny első harmada egy katlanszerű, murvás, kanyargó hegyi út, melyet több helyen félig elzár több kamion; ezek alatt nem fogsz elférni, muszáj őket kibójázni. A kamionoknál oda kell figyelni, mert a botok itt gyakran elakadnak és elállják az utat.
Rövidítés: nincs
Tipp: a célegyenesbe próbálj középen befordulni, mert a bejárat nagyon szűk, az aszfaltos rész végén csalóka a kanyar, fék nélkül nem lehet bevenni.
REDPINE RIVER: Redpine Zero Course
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 80% jég, 20% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 4000$; II. díj: 2000$; III. díj: 1000$
Újabb jeges pálya debütál az arany szériában, ezúttal egy befagyott tó és környezete a hely-szín. 
Rövidítés: a tó végén a baloldali épületre felvezető fa feljárót használd ugratónak.
Tipp: csúsztasd a kocsit mindenhol, a kanyarok előtt még egyenesben fékezz óvatosan.
BAY CIRCUIT: Bay Challenge
Nehézség: könnyű
Körök száma: 3, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 4000$; II. díj: 2000$; III. díj: 1000$
Az épített körpálya egy újabb verziója a versenyhelyszín, a pálya elég hosszú, ezért csak há-romkörös a verseny. A félpályás, háromautónyi hosszú gödörrel itt is találkozol, csak a másik oldalról, így abba most nem szabad behajtani, az árok túlsó végét egy keresztbe fordított te-herautó zárja el.
Rövidítés: a második hosszú kanyar után, a betonfalban van egy vaskapu, törd át és használd a rövidebb utat.
Tipp: vigyázz a rengeteg olajos hordóra, az útban kiásott gödröt balról kerüld.
WATTAHOO TOWN: Wattahoo Wham
Nehézség: közepes
Körök száma: 5, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 3 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
A bronz szériából ismert város a helyszíne a versenynek, ezúttal csak aszfalton kell szágulda-ni. A várost elhagyva az országút nagyon gyors, több helyen ugratósan púpos.
Rövidítés: nincs
Tipp: a városban lehetne ugratni egy teherautóról, de nem érdemes kipróbálnod, mert a szemközti családi ház kertjében fogsz landolni.
FAIRGRASS GROUNDS: Fairgrass Challenge
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 100% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 4000$; II. díj: 2000$; III. díj: 1000$
A versenyhelyszín gyors aszfaltos pálya. Az úton feltűnik a már jól ismert vörös kamion, alat-ta is elférsz, de most jobb megkerülni. A pálya felénél a beszűkült részen a betonfalak között van egy alattomos S-kanyar, itt fékezz, mert könnyű a falra csattanni.
Rövidítés: a célegyenesben a tribünökkel átellenes oldalon, a szervizúton tudsz beelőzni.
Tipp: ide kell a lóerő, ha még nem tetted, tuningold fel a motort.
REDPINE RIVER: Redpine Run
Nehézség: könnyű
Körök száma: 4, Útviszony: 70% jég, 30% aszfalt, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Újra a befagyott tó a helyszín, itt biztos csúszkálni fogsz te is, a botokkal együtt.
Rövidítés: a tó végén, a már ismert rámpa a ház oldalában, ha használod, komoly előnyhöz jutsz; két kanyart spórolsz meg.
Tipp: csúsztasd az autót, az ellenfeleket próbáld összetorlasztani.
REDPINE RIVER: Redpine Race Dash
Nehézség: közepes
Körök száma: 3, Útviszony: 50% jég, 50% aszfalt, Átlagos versenyidő: 3 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Hosszú, jeges, havas pálya de olyan gyors, hogy alig több mint 3 perc alatt le lehet tolni a három kört rajta.
Rövidítés: nincs
Tipp: még a kanyar előtt fékezz alaposan, a botok rendre ki fognak sodródni mellőled, ha így teszel.
HAYVILLE FARM: Hayville Havoc
Nehézség: közepes
Körök száma: 3, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Új helyszín az arany szériában, egy farmok között kanyargó földutas verseny. Rendkívül sok a rövidítés, ha kisodródsz az útról vagy a fák között, vagy valamelyik fűben megbúvó kőbe csattanva fogsz megállni.
Rövidítés1: az első kanyarban menj át a belső íven álló épületen.
Rövidítés2: a tavaknál a jobb oldalon tépj át a stégen.
Rövidítés3: a farmudvaron ne kanyarodj jobbra, hanem menj át a vörös épületen.
Rövidítés4: az erdőben, a bal oldali fakerítés egy helyen törött, a mögötte éppen látszódó fa-ház tetejét becélozva egy kis völgyben nyersz utat.
Tipp: ha még nem tetted, cseréld le a kasznit egy erősebbre, sok faházat kell összetörnöd ezen a pályán.
FINCHLEY FOREST: Finchley Challenge
Nehézség: nehéz
Körök száma: 3, Útviszony: 10% aszfalt, 90% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 4000$; II. díj: 2000$; III. díj: 1000$
Újabb verseny a fenyvesben, a start utáni első kanyar rögtön 180 fokos, nagy lesz a tumultus, próbálj belső íven kicsúszni a tömegből. Ugratni a kamion rakteréből lehet.
Rövidítés1: a pálya felénél, a gyárterületre be lehet menni egy vörös kapun, ha ezt választod, egy kanyart nyersz.
Rövidítés2: a célegyenesbe fordulásnál, a belső íven a farakáson ugrass fel.
Tipp: próbálj meg minden autót kilökni a pályáról.
BRAD’S BAND-PIT: Brand’s Sandrun
Nehézség: nehéz
Körök száma: 3, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
A helyszín az ismert kőfejtő, egy újabb nyomvonallal. Hosszú, technikás pálya, sok fordító-val.
Rövidítés: a félkör tetejű szürke raktárépületbe be lehet menni.
Tipp: a markolók forgatása nemcsak Smash Bonus-t ér, akadálynak is megjárja.
FINCHLEY FOREST: Finchley Timberdash
Nehézség: nehéz
Körök száma: 3, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
A murvás pályán átférsz a kamion alatt, használd ki a lehetőséget, a botok kikerülik az aka-dályt.
Tipp: Ha nem elég gyors a járgányod, már az első körben próbálj kiszorítani mindenkit.
HAYVILLE FARM: Hayville Farmdash
Nehézség: közepes
Körök száma: 4, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Az arany szériában megnyíló pálya, földutakon való száguldással.
Rövidítés1: Joe használtautó telepére hajts be (a plakát alatt).
Rövidítés2: a második farmon törd át a vörös épület ajtaját, két kanyart kiválthatsz, ha erre mész.
Tipp: javítsd fel a karosszériádat, az erősebb motor sem árthat.
HAYVILLE FARM: Hayville Haystakker
Nehézség: közepes
Körök száma: 3, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Az előző versennyel azonos körülmények, csak az útvonal más. A szalmabálákat nyugodtan ellökheted, ha utadban állnak, nagy méretük ellenére kis sérüléssel fog járni az ütközés.
Rövidítés: a farmon a jól ismert vörös épület kilyukasztása vezet előnyre.
Tipp: próbáld a többieket a traktoroknak szorítani.
GRAVEL MOUND: Mound Mayhem
Nehézség: nehéz
Körök száma: 4, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 4 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
Az arany kupa 14. versenye újra a kőbánya. A nyomvonal minden eddiginél kanyargósabb, lassú. 
Rövidítés: nincs
Tipp: használd a belső íveket, próbáld folyamatosan csúsztatni a kocsidat.
GRAVEL MOUND: Gravel Supersmash
Nehézség: nehéz
Körök száma: 4, Útviszony: 100% murva, Átlagos versenyidő: 5 perc
I. díj: 3000$; II. díj: 1500$; III. díj: 700$
A finálé mi is lehetne más, mint a kőfejtő murvás, kanyargós, hepehupás pályája. Rengeteg az útszéli jármű, és sok az összetörhető oszlop és gép. Az egész verseny alatt az útra kerülő tör-melék a legnagyobb ellenfél. 
Rövidítés: nincs
Tipp: vess be minden tuningot, legyél kegyetlenül agresszív a gépi ellenfelekkel.
 
Bugbear
A finn fejlesztőcsapat munkájával első ízben három évvel ezelőtt találkozhattunk, a Rally Trophy megjelenésekor. A szimulátoros játék elsősorban pazar grafikájával tűnt ki a mezőny-ből, no meg újszerű alapötletével, melynek lényege az volt, hogy nem az aktuális WRC mo-dellek kerültek be a játékba, hanem a rali hőskor dicső nagyjai. A Rally Trophy-ban egészen pontosan 11 klasszikus rali autóval lehetett száguldozni 5 ország 10 körpályájának 32 szaka-szán. A skandináv fejlesztők következő munkája a 2003-ban kiadott Tough Trucks névre hallgató alkalmazás volt: a Bugbear a „kaptafánál” maradva ismét autóversenyt készített, ez-úttal 4×4-es off-road terepjárókkal lehetett játékukban versenyezni 16, stadionokban kiépített pályán. A finn srácokon látszik, hogy elkötelezett hívei az autósportnak, hiszen sorban har-madik játékuk a FlatOut is e kategóriába tartozik, a feltétlen hűség már nem mondható el a kiadókat vizsgálva; hiszen a három alkalmazás három különböző kiadó gondozásában kerül-hetett az üzletek polcaira.
FlatOut Cheat
A játékot indítva a névválasztáskor írd be az alábbi három kifejezés valamelyikét; 
GIVECASH : 4000$ helyett kezdéskor 40000$ áll rendelkezésedre, ezért minden elérhető tuningra lesz pénzed. A cheat csak több pénzt ad, a pályákat és autókat versenyek megnyeré-sével éred el.
RAGDOLL : Ennek a cheatnek az a hatása, hogy ha a sebességváltót lefelé kapcsoljuk, a pilóta szépet fog repülni a szélvédőn keresztül, a cheat hasznos lesz a Bonus játékokban.
GIVEALL : Minden pálya és autó elérhető, azonban csak 4000$ lapul majd a zsebünkben, így az autókért és a tuningért még sokat kell küzdeni a cheat használata mellett is.
Tudtad -e?
1. A Bugbear Entertainment első játéka a 2001. novemberében megjelent Rally Trophy volt.
2. A játékban a környezet szinte minden eleme törhető, ráadásul az amortizációért juta-lom (Smash Bonus) $ is jár.
3. A FlatOutban sajnos nincs műszerfalas belső nézet.
4. A nitro automatikusan feltöltődik a játékban, ha valamit összetörsz autóddal.
5. Minden kupához négy őrült Bonus játék is tartozik; mint például a pilótával történő távolugrás, darts vagy teke.