Vannak olyan lerágott csontok, melyeket ha új tányérra rakunk és még ráadásul egy kicsit letörölgetjük az évek porát, akkor egybõl egy új, csillogó-villogó eledel képét kapjuk. Nos, lehet hogy egy kicsit túlzás volt a párhuzam, azonban inkább mosolyt csal az ember arcára az új szerzemény, a Pinball Dreams Deluxe.

A Spider Soft sokat vitatott és káromolt alkotásait találhatjuk meg a CD-n egy kis körítéssel. A Dreams I és II semmit sem változott, különösebben nem érdemel nagy bemutatást a két flipper. Persze elõnyként felsorolhatjuk, hogy nem foglalja a helyet a winchesteren, meg hogy mennyivel kényelmesebb, hogy egyszerre a 8 pálya közül választhatunk, azonban ez egy kicsit már kevés ’94-ben.

Az egyetlen pluszként felsorolható dolog az, hogy a fiúk is ismerik a 3D Studiot. Ugyanis több renderelt animációs betét található a programban. Ez annyit jelent, hogy minden egyes pálya elõtt egy rövid animáció látható. Ha csak ennyivel több a CD-s mint a  lemezes változat, akkor nem kaptunk sok újat.

Amiben egy kicsit jobb a dolog, az egy adatbázis, melyben igyekeztek a szerzõk összegyûjteni a világon létezõ híresebb flippereket. Ez a kis adatbázis információkat közöl az asztalokról, felsorolva a tervezõ nevét, a megjelenés évét, meg mindenféle hasznos és haszontalan dolgot. Természetesen egy rövid értékelést és ismertetést is találunk itt az asztalokról, mégpedig úgy, hogy a felsorolás részletezi a különbözõ pályaelemeket, valamint az egyes különleges funkciókat és extra lehetõségeket. Egy ideig nagyon érdekesen hat a dolog, valamint jól néznek ki a flipperek asztalairól, vagy éppen a hirdetésekrõl készített képek, azonban ezt mind csak kiegészítõként vehetjük számba a CD értékelésénél, márpedig ez édeskevés. Egyébként név, tervezõ, vagy éppenséggel megjelenési év szerint is válogathatunk a flipperek közül, bár a felsorolás nem igazán tûnik teljesnek, de még csak meg sem közelíti az elfogadható mennyiséget.

Kicsit negatívnak tûnhetett értékelésem a CD-rõl, azonban megmondom õszintén, nagyon nem szeretem az olyan alkotásokat, melyek arra mennek ki, hogy a tisztelt vásárló pénztárcájából egy újabb adagot rántsanak ki, semmiféle (vagy legalábbis nagyon kevés) szolgáltatás díjaként. Mindenesetre ha döntenem kéne, hogy mondjuk a Pinball Dreams Deluxe, vagy éppenséggel a Drakula, azt hiszem senki számára nem lehet kétséges, hogy melyikre szavaznék. A Pinball Dreams-nek és a Spider Soft-nak inkább a lemezes verziót javallom, meg azt persze, hogy vessenek egy kósza pillantást a Pinball Fantasies-re.

Bear

Bear