Pörgő akció, mely mindvégig magával ragadja a játékosokat, mindez kiváló tálalásban.

A bűnözés minden eddiginél elképesztőbb méreteket öltött, az utcákon véres háború kezdődött az öt fő banda között, egy háború, amely miatt már senki sincs biztonságban. A rendőrfőnök mindent megtett, minden eszközt bevetett már, hogy a rendőrök végre eredményeket tudjanak felmutatni a bűnözők elleni harcban. Eddig törvényes eszközökkel próbált meg szembeszállni a bandákkal, de ennek vége. A most felállított Pursuit Force egység tagjai szabadkezet kapnak, a csapat mottója: „a cél szentesíti az eszközt…”.

A játék főszereplőjeként a bevezetőben említett Pursuit Force egység durvábbnál-durvább bevetésein kell helytállnunk. Többek között autós, motoros, vízi, és légi üldözésekben kell részt vennünk, fontos személyeket kell szállítanunk, veszélyes rakományokat kell megkaparintanunk, és gyalogosan, egy szál fegyverrel kell szembeszállnunk veszélyes bűnözők tömkelegével.

A játék karriermódja öt nagyobb részre van felosztva, minden rész során a legnagyobb bandák egyikével kell leszámolnunk. A játék kezdetén Officer rangot kapunk, és az öt részből csak kettő, a Capelli és a Warlords bandák elleni küzdelem választható. Ha sikerül elérnünk a többi rész megnyitásához szükséges rangot (pl. Sergeant), akkor megkezdhetjük a harcot a Convict, a Vixen, és a Killer66 bandák ellen is. A nagyobb fejezeteken belül is csak egy-két küldetés választható először, ahogy haladunk előre, úgy nyílnak meg az egyre nehezebb missziók. A sikeresen teljesített küldetések végén osztályzatot kapunk, mely lehet A, B vagy C. Az osztályzat az elért pontszámtól, a teljesítés idejétől, a megölt/megsebesített civilek számától függően alakul. A főmenüben található Race és Time Attack módok szintén le vannak zárva, ezek csak később érhetők majd el, így szavatolva, hogy a játék minél hosszabb ideig tudjon újdonságokkal szolgálni.

A játék alapvetően három részre osztható fel: vannak küldetések, amikor különféle járműveket kell vezetnünk, vannak pályák, amikor egy helikopter gépágyújával kell a gengsztereket és azok járgányait aprítanunk, és vannak olyan missziók, amikor gyalogosan kell szembeszállnunk a rosszfiúkkal.

A járművezetős részeknél a nyílgombokkal irányíthatjuk az autónkat, motorunkat, vagy hajónkat, a Select gombbal kapcsolhatjuk ki/be a szirénánkat, illetve, ha civil autót vezetünk, akkor ugyanezen gombbal használhatjuk a jármű dudáját. Az analógkart lefelé mozdítva tudunk hátratekinteni, az L gombbal tudjuk becélozni az ellenfeleink kocsiját, az R gombbal tudunk lőni. Ha a járgányunk már veszélyesen leamortizálódott, vagy konkrétan az a feladat, hogy megszerezzünk egy járművet, akkor a közelébe érve a kör gombot kell lenyomnunk, hogy átugorhassunk. Amikor átugrunk a gonosztevők kocsijára, ki kell lőnünk a benne ülőket, és csak utána tudjuk elfoglalni azt. Amíg a jármű elején/hátán tartózkodunk, a négyzet billentyűvel tudunk félrehúzódni a lövések elől, a bal-, és jobb nyílgombokkal tudunk egyensúlyozni a nagyobb kanyarokban. Amikor átugrunk egy másik járgányra, megszerezzük az abban ülők fegyverét is. Amikor sikerül például Enforcert szereznünk, akkor már ugrás közben is tudunk tüzelni, és így még látványosabb akciókat tudunk végrehajtani. Ezeken a pályákon ügyelni kell arra, hogy minél kevesebb civil autónak ütközzünk, illetve ne nagyon lövöldözzünk a gengszterek felé, ha civil kocsi van a közelünkben.

A helikopteres pályákon aránylag egyszerű a dolgunk, az analógkarral, vagy a nyílgombokkal tudjuk irányítani a gépágyút, és az R gombbal tudjuk szórni az áldást az ellenfeleink felé. Ilyenkor is figyelni kell a civilekre, gyorsan le tudjuk rontani a pálya végén kapott osztályzatot, ha eltaláljuk őket. Az ellenfelek előszeretettel lődöznek rakétákat is, ezeket szét kell lőnünk, mielőtt elérik a helikoptert.

A gyalogos küldetéseknél nem szabad rohanni, ki kell használni a fedezékeket, és szép lassan, az ellenfeleket jó messziről leszedve kell előrehaladni. Az életpontot limitált alkalommal tudjuk növelni, ezt a lehetőséget csak vészhelyzetben érdemes használni.

A Pursuit Force hihetetlen tempót diktáló, pörgős akciójáték, mindenkinek érdemes kipróbálnia, még a jó néhány játékban felejtett bug ellenére is. Sajnos igen könnyen ki tudunk jutni a pályáról, és ilyenkor a nagy semmiben vagyunk kénytelenek autózni. Ez, ha direkt csináljuk, még jó móka is lehet, de ha éppen egy nehéz küldetés végén történik meg, az roppant bosszantó.