1975. december harmincadikán, a Kaliforniai Cypress-ben született egy Eldrick T. Woods nevű gyermek. Ez a kisfiú első látásra pont ugyanolyan volt, mint akármelyik másik csecsemő. Senki sem gondolta volna akkor, hogy később Tiger Woods néven a világ legjobb profi golfjátékosa, a világ legjobban kereső sportolója, és a világ egyik legismertebb személyisége lesz. Minden nagy sikersztori pontosan ugyanígy kezdődik, mindig kicsiben, hogy aztán a kontrasztokon jót tudjunk csodálkozni.

1996. volt az a dátum, mikor a 21 éves Tiger elkezdte profi pályafutását, és bizony azóta a sikerszéria töretlen. Saját Golf-karóra márka, hatalmas rajongótábor, és – immáron másodjára – saját golfjáték.

Ahogyan Tiger Woods maga, úgy a nevével fémjelzett program is komolyan veszi önmagát, és a sportágat, tehát aki félkomoly, pattogós, színes-szagos, poénos stílusban kíván virtuálisan labdát terelgetni, az inkább próbálja ki a Hot Shots-ot, vagy az Outlaw Golfot.
Itt ugyanis minden egyes meccs „véresen komoly”, nincs viccelődés, az ütések alatt csak a víz csobogását, vagy madárcsicsergést lehet hallani, a kommentátorok pedig szinte csak suttognak.

Azért, mert egy sportjáték komoly, még nem lesz sótlan, vagy esetleg unalmas. Nézzünk csak meg egy FIFA, NBA, NHL, vagy NFL programot. Ezek tökéletes példát állítanak annak a ténynek, hogy ami komoly, igenis lehet szórakoztató. A Tiger Woods PGA Tour 06 esetében is teljesen ugyanez a helyzet.
Ahogy haladunk előre egy bajnokságban, a verseny kiéleződik, így a végén már minden egyes ütésnek komoly súlya lesz, mindegyik számít a végelszámolás során. Bizony lesz nem egy olyan eset, ahol éppen csak egy ponton fog múlni a győzelem, vagy a veszteség. Ahhoz képest, hogy a golf milyen nyugodt egy sportnak látszik a külső szemlélőnek, elég kiélezett, idegőrlő helyzetek tarkítják egy-egy meccs konkrét részeit.

Az izgalmi faktorhoz nagyban hozzájárul, hogy az ütéseink sikeressége most már teljesen rajtunk múlik. A bal oldali analógkar felelős az ütő meglendítéséért, a jobb oldali pedig a labda megcsavarásáért. Ez az irányítási rendszer tökéletes, soha jobb metódust golfjátékokba. Nem tűnik túl bonyolultnak első látásra ez a kontrollséma, de azért szükség lesz egy jó félórára mire nagyjából ott ér majd földet a labda, ahol mi akarjuk. Természetesen figyelembe kell venni a terepet, a szélerősséget, a szélirányt, az ütőket, az ütési módot, de ezek a begyakorlási időtartam alatt szinte zsigerből fakadó képességgé válnak majd.

Az irányítás és a játékélmény tehát igen jó, de szerencsére a szemeinket is kényeztetik az EA Sports grafikusai. Igaz nincs sok golfpálya – mindössze hat darab található a játékban – de ezek mindegyike egy-egy gyönyörűen kidolgozott gyöngyszem. Kár, hogy a szépséget gyakori be-belassulásokkal tolerálja az Xbox 360, bár nem valószínű, hogy hardveres gyengeségről lenne szó, mivel a legváratlanabb esetekben esik le néha a framerate.

A különféle platformokon fellelhető Tiger Woods PGA Tour 06 játékok kisebb-nagyobb dolgokban eltérnek egymástól, de a szellemiség, a mag mindenütt ugyanaz. Bátran ajánlom tehát a programot mindenkinek, aki érdeklődik a komolyabb golfjátékok iránt.