Új hónap, újabb focimanager program a GURU-ban. Az ilyen játékokról írni nem könnyű feladat, hiszen aki játszott már hasonló programmal, az valószínűleg 5-10 perc után kiismeri ezt is, aki meg kezdő, annak nem lehet lefordítani az egész kézikönyvet plusz még játéktippeket is írni. Így hát egy félig ismertető, félig pedig magyarázó leírást olvashat az, ki tovább tapogatja le vizuális segédszervével a következő sorokat.

A játék bevezető animáció vagy digizett állóképek nélkül ugrik a nyakunkba a stáblistával. Ezt elnyomva a bátrabbak választhatnak új játék, megkezdett játék folytatása és egy demo game között, ahol is mindent megtanulhatunk a későbbi karrierünk simább építgetése érdekében. Talán válasszuk ki a new game-t, utána pedig azt, hogy hányan játszunk és melyik szezonban (alul). Ha megvan, akkor Done és máris egy újabb képernyő, ahol beírhatjuk nevünket, választhatunk pozíciót, játékstílust és a játék módját (normal, role-play). A pozíciónál levő rövidítések a következők:
KPR – keeper, FBK – full back, MID – midfielder, CBK – centre back, WNG – winger, CFW – centre forward, PMK – play maker, STK – striker, MDG – midfield general, DEF – defender, TGM (TMN) – target man.
Donét nyomva láthatjuk kész szerződésünket egy csapattal, majd a környezetkreálás kezdődik kissé hosszú ideig.
Íme a csodás beach nyugágyakkal, drink me koktéllal, csíkos napernyővel és kissé kopár pálmafákkal. Az asztalunkon látható tárgyak a következőkre hivatottak:
A telefon barátságos mérkőzésre hívhatunk ki csapatokat a premier- és az 1.-2.-3. divízióból. Vannak még európai csapatok is, de többnyire nem érnek rá ilyen haszontalan dolgokra.
A füzetben az életet jelentő szponzorok kaptak helyet. Itt olvashatunk egy bátorító üzenetet, melyben ujjonganak nekünk, a vezetőség, a klub és a fanok is biztosítanak minket a bizalmukról és minden jót kívánnak. Ezek után kapunk három ajánlatot (nem olyat) a pénzügyeinkre vonatkozólag. Ez lehet készpénz, illetve készpénz + jutalék a látogatók vagy a kupabonuszok alapján (cup bonuses táblázat alul). 
Van még egy notebookunk is, itt kinevezhetünk fickókat (edző, játékos-figyelő?, doki, specialista) a csapat mellé. Ha mindezekkel megvagyunk, kezdődhet a sikerorientált és karriercentrikus játék.
Kis várakozás és máris láthatjuk a komor kőépületet, ahol hátralévő életünk 4/5-ét eltöltjük (egy igazi managernek nem lehet családja, kutyája és más hobbija a munkáján kívül!). (A szeretők kivételek.) De a témánál maradva vegyük sorra a szobákat.
Records: irattár, ahol a polcok roskadoznak a mappáktól. A sarokban kék szék, de érdekesebb a plafonon kiképzett kijárat (exit), ahova létrán lehet feljutni. Itt a bajnokokról (champions), kupákról (F.A., league, U.E.F.A., cup winners és european), ligákról (league, premier & 1.2.3-division), különféle feljegyzésekről (league records, league hot shots, ranked players és past transfers) valamint a klubokról tudhatunk meg dolgokat.
Finance: itt már kékek a székek, az asztalon mappa és miegymás, a sarokban pedig egy páncélszekrény. Az innen elérhető dolgok a következők: total earnings (teljes jövedelem), expenditure to date (kiadás a mai napig), financial message, bonuses, income to date (jövedelem a mai napig) és végül a teljes bevétel. Az income to date-n belül pedig: gate revenue – kapubevétel, merchandising – árukból származó pénz, TV revenue – közvetítési díjakból, trans fee recd – átigazolási pénzekből, sponsopship – szponzorok és miscellaneous – egyéb.
Press Room: sajtószoba, ahol pirosak az egyenszékek (+ egy nem-egyenszék). Nézzük a nézhető dolgokat: Anco Times, ranked player transfer, promotion – relegation (előléptetés/lefokozás), vacancies – appointments (betöltendő állás/kinevezés), int. & squad announcement (belső közlemények), english/foreign players (angol/külföldi játékosok) és a hot news (nem hot guy-oknak!).
Board Room: tanácsterem. Itt beszélhetünk a fontosabb emberekkel (pizzakihordó), kik kényelmesen elterpeszkednének a fotelokban ha itt lennének, de nincsenek. Így csupán a székeikkel beszélhetünk a következőkről: stadium improvements – stadionunk kihasználtsága, form message – üzenetek, take a break – pihenő. A stadium improvements-en belül: total capacity – teljes kapacitás, present capacity – jelenlegi kapacitás, cost per seat – helyárak, under construction – építés alatt álló, expansion ordered – még szabad, cost – ár. Stadionunkban piros, sárga és zöld pontok jelölik az egyes helyeket.
Manager’s Office: a menedzser irodája, mely szépen berendezett helység. Sajnos (mint az egész játékból) innen is hiányzik az ember, mint a természetes kiválasztódás és az evolúció csúcsterméke (keresztényeknek: a mindenható kedvenc teremtménye, buddhistáknak és krisnásoknak: a gazdag-szegény-csiga-elefánt-egyselytű-mocsári patkány-konyhai csótány-megvilágosodott örök körforgásának szerencsétlen áldozata). A választható adatok: transfer & loan list – átviteli- és kölcsön nyilvántartás, league tables – ligák, scout, accounts & opposition – táblázatok és adatok, tactics – taktikák, fixtures – meccsek, squad – a csapat, anco times. A squad pontnál a csapaton belül mindenféle tulajdonságot vizsgálhatunk az egyes játékosokra, valamint az egész csapatra kivetítve (az availablénél szemlélhetjük külön ezeket). Az emberek csapaton belüli helyének cserélgetésére is van lehetőség.
Physio: itt székel a doki (nem nagy dolog!), és ide jönnek a lusta, dolgozni nem akaró szimuláns játékosok is. A berendezés eléggé puritán, hiszen egy vöröskeresztes dobozból (a doppingszertároló), ágyból (doki + nővér), egy pár cipőből (a doki már le is vette…), táskából, 3 barna egyenszékből és egy paravánból (ki lehet mögötte?) áll. Az egyetlen választható dolog a lázlap (injuries – sérülések).
Coach: edző. Alien-tojás kinézetű focilabdák, útelterelő pöckök és fotelágy jellemzi ezt a szobát. A labdák a team practice – gyakorlás, a pöckök a group cioching – csapatedzés, a fotel pedig a coach details – edzői részletezés megfelelői. Van itt még team assesment – felmérés, tactics – taktikák és coach messages – üzenetek is.
Boot Room: innen játszhatjuk le a meccseket, valamint még utoljára eligazíthatjuk a csapatot. Nézzük csak: squad select, team talk – személyes parancsok, felállás változtatása stb., pre-match report, play match. A play match-on belül a meccset több féle képpen is le tudjuk játszani: predict-tel nem látunk semmit, csak a kiírásokat, play a valódi játék (toss-ra indul), amit mi irányíthatunk, a watch a nézeti perspektívát állítja be, míg a fast scannernél pixel-focit nézhetünk végig.
Ez volna hát a Player Manager II, amely Del szerint nem rossz, de az első rész foci szempontból jobb volt (a saját irányítású rész), látszik, hogy nem Dino Dini munkája. Szerintem pedig kissé bonyolult, de ez ne riasszon vissza senkit a játék kipróbálásától.
M.D.Jon